AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum sa determinati copilul sa manance mai multe fructe si legume

Stim cu totii ca consumul regulat de fructe si legume este important. Dar cum determinam copiii sa manance cat mai mult din aceste alimente?

Sfaturi pentru parinti:

1. Oferiti copilului fructe si legume ca gustari. Pastrati fructele spalate, curatate si la vedere in frigider.

2. Dati copilului salate cat mai des. Invatati-va copilul care este cantitatea adecvata de salata pentru o sanatate buna. Incercati retete vegetariene pentru spaghete, lasagne, chili sau alte alimente care folosesc legume in loc de carne.

3. Includeti cel putin o leguma cu frunze verzi sau galbene (pentru vitamina A), cum ar fi spanacul, broccoli, squashul de iarna, fasole sau morcovi, la una din mese in fiecare zi.

4. Includeti cel putin un fruct sau o leguma bogate in vitamina C, cum ar fi portocala, grapefruitul, capsunile, pepenele galben, rosiile sau broccoli in fiecare zi.

5. Adaugati fructe sau legume ca parte a fiecarei mese sau gustari. De exemplu, ati putea pune fructe pe cereale, puteti adauga un fruct sau o salata mica la masa de pranz a copilului, utilizati legume pe care copilul sa le poata incerca la cina. Fiti voi insasi un model simancati cat mai multe fructe si legume.

Mai multe lucruri pe care le puteti face:

Asigurati-va ca copilul primeste cantitatea recomandata de fructe si legume in fiecare zi. Cand faceti cumparaturi, incepeti cu zona magazinului unde se pastreaza fructe si legume proaspete. In felul acesta veti stii ca exista mereu ceva la indemana pentru a va servi copilul.

Evitati sa cumparati alimente bogate in calorii, cum ar fi chips-uri, prajiturele. batoane de ciocolata sau bomboane. Copilul nu poate cere aceste deserturi daca acestea nu sunt la vedere.

Limitati sau eliminati pe cat posibil bauturile carbogazoase si asigurati-va ca ceea ce cumparati este suc natural 100%. Mancati pe cat posibil cu toata familia la masa. Cercetarile arata ca copiii consuma mai multe legume si fructe si mai putin alimente prajite si bauturi carbogazoase cand mananca cu intreaga familie.

Tineti minte! Alegerea alimentelor sanatoase va permite sa ii stabiliti obiceiuri nutritionale bune copilului, care sa dureze pentru tot restul vietii.

Leave a Reply