AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum sa economisesti energie toamna si iarna

Acest articol va va ajuta sa gasiti strategii cu care sa puteti economisi energie in timpul lunilor reci de toamna si iarna. Unele dintre sfaturile de mai jos sunt gratuite si pot fi utilizate zi de zi, pentru a va creste economiile, in timp ce altele sunt actiuni simple si necostisitoare care va vor asigura un maximum de eficienta pe timp de iarna.

Magazin online radiatoare

Daca inca nu ati facut unul, a sosit momentul sa efectuati un audit energetic pentru a afla de unde se poate salva cel mai mult si pentru a vedea unde aveti pierderi de energie.

Profitati de caldura de la soare. Deschideti jaluzelele la ferestrele care se afla in dreptul soarelui, pentru a permite ca lumina naturala sa incalzeasca casa dumneavoastra, iar pe timp de seara inchideti-le la loc, pentru a va feri de frigul care poate intra prin ferestrele reci.

In timpul lunilor reci de iarna puteti folosi o folie de plastic transparenta cu care sa acoperiti interiorul ramelor ferestrelor. Asigurati-va ca plasticul este sigilat etans de cadru, pentru a reduce infiltrarea.

Reglati temperatura. Atunci cand sunteti acasa si treaz, setati termostatul la un nivel care va este confortabil. Atunci cand dormiti sau sunteti in afara casei, puteti da termostatul cu cateva grade mai jos. Opt ore de temperaturi scazute zilnic pot economisi in jur de 10% pe an la facturile de incalzire si racire. Un termostat programabil va fi usor de setat.

Gasiti scurgerile de aer si izolati-le. Acestea pot aparea la tevi, in pereti, in dreptul usilor, al geamurilor, in spoturile din tavan sau in spatii lasate nefinisate. Puteti descoperi aceste scurgeri folosind un betisor parfumat aprins si urmarind directia in care se duce fumul.

Intretineti-va cat puteti de bine centrala termica. Pentru a putea face acest lucru, va recomandam consulatarea unui specialist intai. Singurul lucru pe care nu ar trebui sa il uitati este sa ii inlocuiti filtrul o data pe luna.

Insa daca centrala este prea  veche, mai  bine  o  schimbati  cu  una noua de la www.oferte-radiatoare.ro, magazin online radiatoare. Tot de aici va puteti cumpara si calorifere otel noi, care raspandesc mult mai rapid si eficient caldura in casa.

Leave a Reply