AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum sa gestionezi un accident de masina

Foarte multi dintre noi am fost implicati cel putin o data intr-un accident de masina. Fie ca a fost vina noastra sau vina celuilalt sofer, accidentele de masina pot fi extrem de suparatoare, de stresante si de cele mai multe ori chiar inspaimantatoare. Dar cea mai importanta parte din aceasta situatie neplacuta este sa stim ce anume trebuie sa facem si cum sa ne comportam atunci cand suntem implicati intr-un accident.

Mereu, dar absolut mereu, trebuie sa luam un raport din partea politiei. Ambele parti implicate ale companiilor de asigurari vor lua in seama rapoartele intocmite de fortele de ordine in momentul in care vor investiga mai amanuntit cauzele accidentului ce a avut loc.

Un raport al politiei va fi cu atat mai de folos in cazul in care este foarte dificil de decis din cauza cui a avut loc accidentul.

Niciodata nu uita sa notezi toate datele si informatiile despre celalalt sofer implicat in accident. Nu te baza pe faptul ca celalalt sofer va raporta toate informatiile si datele corect in raport. Atunci cand ai datele despre asigurarea sa poti face singur plangere si te poti asigura ca aceasta va fi rezolvata asa cum trebuie, si ca cealalta parte se implica si isi asuma vina.

Fotografiaza starea masinii de dupa accident. Acest instrument este cel mai bun argument si dovada pe care o poti avea. Fotografii care infatiseaza masina si zona din apropierea acesteia te pot ajuta sa scapi dintr-o situatie extrem de neplacuta in cazul in care cealalta persoana nu mai recunoaste ceea ce a facut. Si cel mai important, daca masina este grav avariata apeleaza la un serviciu de tractari auto, acum existand si tractari auto non-stop asa ca nu vei intampina nici o problema in acest sens.

Leave a Reply