AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum sa iti triezi cartile daca raspunzi anunturilor de genul „cumpar carti”?

Felul in care arata o biblioteca poate oferi multe informatii despre persoana care o detine. Cu toate acestea, preferintele literare ale oamenilor se mai schimba de-a lungul vietii, astfel incat unele volume nu mai sunt de interes si nici reprezentative pentru proprietarul acestora.

De aceea, pentru a pastra o ordine in biblioteca, dar si pentru a castiga mai mult spatiu, ar trebui ca volumele care nu mai sunt citite sa fie eliminate complet. Acest lucru se poate face foarte simplu si rapid, raspunzand la anunturile de genul „cumpar carti vechi”.

Ceea ce este foarte important de retinut cu privire la aceste anunturi este faptul ca, in realitate, pot fi vandute orice fel de carti autorilor lor, deoarece in spatele unor astfel de anunturi se afla, de cele mai multe ori, anticariatele. Acestea urmaresc astfel sa isi dezvolte propria colectie atat in ceea ce priveste cantitatea, cat si diversitatea.

Pentru a decide ce carti sa vanda si pe care sa le pastreze, dar si pe care pot fi obtinute sume mai mari si care pot fi vandute en gross, deoarece anticariatele cumpara carti si in cantitati foarte mari, dupa cum se precizeaza si in anuntul „cumparam carti la kg”, trebuie sa se faca o triere a volumelor, astfel:

Cumpar carti vechi | cumparam carti la kg | Achizitii-Carti.ro

Cumpar carti vechi

  1. Carti vechi sau ale unor mari clasici

Este bine cunoscut faptul ca volumele vechi sunt mult mai valoroase, la fel cum sunt si cele rare, care provin din editii limitate sau de colectie. Prin urmare, aceste carti vor fi evaluate separat si se va stabili un pret individual, pentru fiecare volum. Anticarii de la anticariatul online Achizitii-Carti.ro tin cont de urmatoarele aspecte in evaluarea acestor volume: anul aparitie, editura si editia, starea in care se afla, autorul, insemnarile existente – cum ar fi autograful autorului.

  1. Carti tehnice sau mai putin cunoscute

In biblioteca stransa intr-o viata se pot gasi de la marii clasici ai literaturii, la carti tehnice sau nisate pe un anumit domeniu, folosite pentru pregatirea profesionala, precum si carti obisnuite si mai putin cunoscute, care au avut un rol de relaxare. Acestea sunt cele care vor fi vandute la kilogram.

Leave a Reply