AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum sa ne curatam incaltamintea sport?

Cu foarte putine exceptii, doar daca suntem printre putinii oameni care nu transpira absolut de loc prin picioare, cu totii stim ca incaltamintea sport este cea care are mirosurile cele mai neplacute. Este si normal pana la urma. In incaltamintea de gala stam doar cateva ore, nu facem efort, deci nu transpiram si in cele mai multe cazuri o folosim foarte rar, astfel dand posibilitatea unei aerisiri naturale.

Incaltaminte sport barbati

In schimb, in cazul pantofilori sport, alergam, facem efort, ne plimbam mult, iar transpiratia se impregneaza in tesaturile incaltamintei. Iata cateva sfaturi de cum sa ne pastram incaltamintea sport curata si nemirositoare.

  1. Mentine-i curati pe dinafara – e suficient ca ei se umezesc de la transpiratia noastra, dupa ce ii purtam ei au nevoie sa respire si sa se aeriseasca, iar daca in exterior sunt acoperiti de un strat de noroi, acest lucru se va face mai greu. Mai mult, o pereche de incaltaminte sport barbati purtata pe un teren de zgura la un meci de tenis, va fi intotdeauna la final aramie, iar praful acela, daca nu este curatat imediat cand ajungem acasa, s-ar putea sa ramana pentru mult timp pe sneakersii nostri.

  2. Aeriseste-i dupa fiecare purtare – uneori avem tendinta ca pentru a ne tine casa in ordine, sa ascundem lucrurile indesate in dulapuri. In cazul pantofilor sport acest lucru impiedica aerisirea corecta si va duce la mentinerea umiditatii pe timp indelungat si impregnarea mirosurilor. Dezlegati sireturile si ridicati limba pantofului si lasati sa se aeriseasca intr-un loc uscat si bine ventilat

  3. Foloseste metode de absorbtie a umiditatii – o pereche de sneakers barbati vine de cele mai multe ori in pachet cu 2-3 pliculete mici si albe pe care le aruncam imediat. Acelea au rostul de a absorbi umezeala si chiar daca nu sunt foarte eficiente si in cazul mirosurilor, le putem utiliza ca prima metoda de absorbtie a umiditatii. Alte variante ar fi a) utilizarea bilelor pentru umiditate sau b) servetelele profesionale pentru absorbtia surplusului de umiditate

  4. Odorizeaza-i cu produse speciale – spray-urile pentru pantofi fac adevarate minuni impotriva mirosurile neplacute, dar acestea trebuie utilizate ca o metoda de protectie, nu una de acoperire, pentru ca asa cum este si deodorantul anti-perspirant pentru subrat, el trebuie folosit dupa igienizare, caci nu are efect de acoperire.

  5. Curata-i regulat – prima regula in mentinerea unei perechi de incaltaminte sport fara miros este curatarea lor regulata. Urmeaza sfaturile producatorului in privinta curatarii, si daca materialul o permite nu te sfii sa-i arunci in masina de spalat alaturi de cateva prosoape de sport.

Indiferent de regulile pe care le urmezi pentru curatarea pantofilor sport, primul pas este mentinerea igienii personale, pentru ca un pantof murdar vine la pachet cu un picior murdar. Pentru viitoare voastra pereche de pantofi sport intrati pe paperplanes.ro

Leave a Reply