AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum sa nu iti obosesti ochii la calculator si ce calculator trebuie sa alegi pentru birou

Sunt persoane care lucreaza cate 8 ore pe zi la birou si isi continua activitatea acasa. Sunt si freelanceri care isi petrec mai mult de opt ore la birou si gameri care pot sta cateva ore in sir fara sa se miste pana cand termina un quest sau o plansa. Faptul ca oamenii stau atat de mult in fata calculatorului le poate aduce prejudicii in ceea ce priveste vederea. Ochii obosesc mai repede, utilizatorii au nevoie de ochelari sau de lentile de contact cu dioptriile potrivite. Chiar si in cazul celor care aleg sa investeasca in computere noi sau in calculatoare ieftine ori in laptopuri refurbished din oferta magazinului online www.it-sh.ro , sfaturile specialistilor sunt aceleasi: sa isi protejeze ochii prin toate mijloacele.

Cum este afectata vederea din cauza utilizarii calculatorului si ce trebuie sa faca utilizatorii

Cei are muncesc in fata calculatorului toata ziua pot avea simptome evidente, precum oboseala vizuala, vedere incetosata, iritatia si inrosirea ochilor, dureri de cap, de gat si de spate, senzatia de nisip in ochi. Indiferent cat ar fi computerul de performant, aceste simptome tot apar. De aceea, utilizatorii sunt sfatuiti sa nu isi cheltuiasca banii pe produse noi foarte scumpe in speranta ca nu vor experimenta aceste simptome, ci sa isi cumpere produse second hand sau refurbished care sunt mai ieftine si au acelasi efect.

Nivelul si distanta la care este asezat monitorul computerului sau laptopul sunt foarte importante. Ochii trebuie sa fie pozitionati cu 15 cm mai sus decat centrul monitorului, pentru ca utilizatorul sa privesca usor in jos in timpul lucrului. Intre ochi si monitorul calculatorului distanta optima este de 70 de cm, in timp ce distanta in cazul unui laptop este de 50 cm.

Calculatoare ieftine | laptopuri refurbished | www.it-sh.ro

calculatoare ieftine

Studiile in domeniu din ultimii ani arata ca, indiferent de performanta computerului sau laptopului folosit, efectele asupra ochilor sunt aceleasi. Dupa ce intervine oboseala ochilor, persoanele care lucreaza la laptop sunt sfatuite sa faca o pauza de cateva zeci de minute si sa isi mute privirea catre un obiect indepartat, sa se ridice, sa faca o activitate care nu implica folosirea unui gadget.

Utilizatorii laptopurilor si calculatoarelor care isi castiga existenta scriind, traducand, editand fotografii si texte sunt incurajati sa ia in calcul starea lor de sanatate si sa isi protejeze privirea.

Leave a Reply