AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum se poate imbunatati calitatea somnului intr-un mod sanatos?

Somnul este esential pentru sanatate si bunastare. Cei mai multi dintre noi au nevoie de cel putin sapte ore de somn in fiecare noapte pentru a ramane activi si revigorati. Somnul ajuta corpul si creierul sa se refaca dupa stresul zilnic la care suntem supusi, motiv pentru care persoanele care nu dorm suficient se confrunta cu multe probleme fizice si mentale.

Cum se poate imbunatati calitatea somnului intr-un mod sanatos?

Este posibil sa se imbunatateasca in fiecare zi calitatea somnului prin imbunatatirea stilului de viata si prin utilizarea remediilor naturale. De exemplu, practicarea regulata a exercitiilor fizice ajuta la reducerea anxietatii; dormitul intr-un mediu calm si linistit reduce factorii declansatori ai insomniei; si utilizarea unor suplimente pe langa melatonina, triptofan si GABA, au extracte naturale de plante, sunt actiuni care ajuta la imbunatatirea odihnei si la evitarea trezirii nocturne.

1. Trebuie ca persoanele sa incerce sa fie active din punct de vedere fizic in fiecare zi

Dovezile sugereaza ca activitatea fizica este benefica in combaterea insomniei.

Mai multe studii au aratat ca exercitiile fizice pot contribui la imbunatatirea calitatii somnului la adultii cu probleme de somn. Acest lucru se datoreaza faptului ca exercitiile fizice aerobice, de exemplu, sporesc bunastarea psihologica, protejeaza sistemul imunitar si permit o mai buna odihna nocturna la subiectii cu insomnie primara cronica.

2. Trebuie sa se incerce sa se doarma intr-un mediu curat, linistit, cu lumina slaba

Unele studii privind relatia dintre mediul inconjurator si calitatea somnului au aratat ca factorii de mediu pot juca un rol crucial in ceea ce priveste somnul. Privarea de somn nu este afectata doar de variabile precum varsta, conditiile psihologice si fiziologice si cultura, ci si de mediul in care se doarme.

3. Se poate apela la un supliment de somn bun

Avand in vedere ritmul de viata pe care il ducem, multe persoane care lucreaza in schimburi, calatoresc mult sau sunt foarte stresate merg acasa si nu pot dormi, astfel incat dorm mai putin decat orele recomandate.

4. Trebuie sa se creeze o rutina pentru ora de culcare si sa se respecte

Corpului uman ii place rutina si sa stie ce urmeaza sa se intample. Din acest motiv, este o idee buna sa se creeze rutine inainte de culcare care sa ajute la relaxare si la respectarea orelor stabilite pentru culcare si trezire.

Unele dintre aceste ritualuri pentru un somn usor includ: sa se stea departe de ecranele telefoanelor mobile si de televizoare cu cateva ore inainte de a merge la culcare, sa se opteze pentru gustari usoare, sa se evite mesele grele sau substantele excitante, cum ar fi cafeaua, alcoolul, ceaiul sau vitamina C si chiar o baie cu apa calda care include toate beneficiile relaxante ale aromoterapiei.

Leave a Reply