AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum stabilesc anticariatele care cumpara carti pretul volumelor?

Cu toate ca atunci cand vine vorba despre carti, oamenii sa gandesc de unde le pot cumpara la preturi avantajoase pentru a le putea citi, acestea reprezinta si o buna modalitate de a face rost de bani. Acest lucru este posibil datorita anticariatelor care cumpara carti.

Cei care au in biblioteca volume carora nu le mai gasesc utilitatea si doresc sa elibereze spatiul din biblioteca sau cei care au nevoie urgenta de o suma de bani isi pot vinde cartile unor anticariate, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente solutii. Suma pe care acestia o pot obtine variaza in functie de mai multi factori si este stabilita in urma unui proces de evaluare, efectuata de un anticar cu experienta.

Care sunt criteriile de care tin cont la evaluarea volumelor anticariatele care cumpara carti?

Procesul de vanzare a cartilor catre anticariate este unul simplu si rapid. Astfel ca odata luata decizia de a vinde cartile, proprietarii trebuie sa contacteze un anticariat, care isi promoveaza activitatea prin anunturi de genul „anticariat cumpar carti”, iar o echipa a acestuia se va deplasa la domiciliul vanzatorului pentru a evalua, plati si ridica volumele cumparate.

In timpul evaluarii, anticarii tin cont de o serie de aspecte, care influenteaza pretul final pe care il vor oferi in schimbul cartilor. Unele dintre cele mai importante aspecte de care tin cont anticarii de la CumparCarti.ro sunt:

  • Starea in care se afla volumele

De obicei, anticariatele accepta carti care se afla intr-o stare buna, care sa permita lecturarea. Numai ca timpul isi lasa amprenta asupra acestora si orice urma de uzura sau deteriorare va scadea din pretul unei carti.

Anticariate care cumpara carti | anticariat cumpar carti | CumparCarti.ro

Anticariate care cumpara carti

  • Anul aparitiei si editia

Un alt aspect important in evaluarea volumelor este anul in care acestea au fost tiparite, deoarece cartile vechi sunt, in cele mai multe cazuri, mult mai valoroase. In plus, daca acestea fac parte din editii speciale – editii de colectie, limitate, princeps – valoarea lor este si mai mare.

  • Cantitatea

Pretul final pe care il poate obtine un vanzator de carti este influentat si de numarul volumelor propuse spre vanzare. Cu cat sunt mai multe carti, cu atat suma obtinuta va fi mai mare.

Leave a Reply