AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum va puteti extinde zona de confort

Din punct de vedere psihologic, zona de confort este o limita mentala artificiala in cadrul careia va puteti mentine un sentiment de securitate. In cea mai mare parte, zona de confort este o reflectare a imaginii de sine si a modului in care va ganditi si asteptati ca lucrurile sa fie. Cand va aflati intr-o situatie dificila sau o situatie incomoda, care nu se potriveste cu asteptarile pe care le aveti faceti, de obicei, tot ceea ce puteti pentru a reveni in zona de confort. Pentru multi oameni, chiar daca sunt nefericiti sau nerealizati, inclinatia naturala este sa ramana in zona de confort doar pentru ca este familiar si sigur. Multi raman la locul de munca, intr-o relatie sau situatie, cu toate ca acestea si-au pierdut relevanta de multa vreme, doar pentru ca se tem de necunoscut. Din pacate, daca alegeti sa ramaneti in zona voastra de confort, nu veti afla niciodata care va este adevaratul potential sau de ce sunteti capabil.

Daca, totusi, luati decizia de a va deplasa dincolo de circumstante, de oameni si de experientele cu care va confruntati, va puteti muta din zona de confort pe calea dezvoltarii personale. Este o cale care va forteaza sa va extindeti, sa va impingeti limitele si sa deveniti mai mult decat ati fost.

Desigur, nu trebuie sa faceti nimic extraordinar, cum ar fi alpinism sau sa inotati pe Canalul Manecii daca nu aveti nici o inclinatie sau dorinta pentru aceste lucruri. Oricine afla un subiect nou la scoala, invata o noua limba, incepe un sport nou sau merge la un nou loc de munca, opereaza, la inceput, din zona de confort.

Iata cateva alte lucruri pe care le puteti face:

– Intrerupeti rutina sau obisnuintele pe care le-ati avut de mult timp si gasiti o modalitate diferita, poate mai buna, de a face lucrurile.

– Daca sunteti in mod obisnuit o persoana sedentara, faceti o pauza de la computer si incercati sa gasiti o activitate fizica de care sa va puteti bucura si o puteti adauga in viata de zi cu zi. Daca sunteti in mod normal foarte activ, invatati sa cititi sau sa va relaxati.

– Mergeti la un restaurant etnic si incercati un fel de mancare dintr-o cultura diferita de cea proprie. Acest lucru va va stimula gusturile si, eventual, va deschide mintea catre o bucatarie complet noua.

– Incercati sa va oferiti voluntari pentru o zi si va veti da seama cat de confortabila este viata voastra, ajutand in acelasi timp pe altcineva.

Leave a Reply