AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

De ce cascam?

Implant dentar Bucuresti

Gura noastra este plina de minuni si mereu putem invata cate ceva nou despre aceasta. Dupa ce ne obinsuim sa o ingrijim asa cum trebuie, este bine sa aflam si cat de benefice sunt anumite alte lucruri sau de ce le facem. Despre zambet stim deja ca ne ajuta foarte mult, provocand o stare de bine, insa de ce cascam si de ce este contagios acest lucru?

Va propunem un mic exercitiu: data viitoare cand vedeti o persoana care casca, incercati pe cat posibil sa nu faceti si dumneavoastra acelasi lucru. Ei bine, in teorie este mult mai usor decat in practica. De fapt, chiar si daca cititi despre cascat, s-ar putea sa porniti o reactie in lant de cascaturi. Insa de ce este acest lucru atat de contagios? Oamenii de stiinta au venit cu o teorie, cum ca simplul cascat (care in general inseamna ca ne este foarte somn), era de fapt o modalitate prin care persoanele din perioada antica se conectau, fiind o amintire din trecut menita sa ne arate empatia pentru alti membri ai speciei noastre. Mai specific, cascatul putea inlatura stresul dupa o perioada foarte incarcata si raspandea o stare de calm in tot grupul.

Desi experimentam cascatul spontan in diferite momente din viata noastra, oamenii de stiinta inca nu au gasit un motiv pentru care face acest lucru. Toate vertebratele casca, insa doar oemnii, cimpanzeii si probabil cainii arata semne ca acest lucru ar fi contagios.

Ideea ca acesta ar fi un semn al empatiei este intarita de faptul ca cei care sufera de autism nu prea casca contagios, iar cei care au aceasta boala agravata nu casca aproape niciodata. acest lucru dovedeste ca obiceiul este legat de ceva emotional.

Indiferent de cauza, nu puteti nega faptul ca acest cascat este molipsitor. Incercati sa faceti asta in fata unei audiente sau a unui grup mare de oameni, si veti vedea reactia pe care o porniti.

De asemenea, nu uitati sa mergeti regulat la plazadent.ro, cabinet stomatologic Drumul Taberei, pentru a va verifica dintii si a-i trata. In cazul in care aveti dinti lipsa, puteti sa va puneti un implant dentar. Cu siguranta nu vreti sa vi se vada un loc gol atunci cand cascati, nu-i asa?

Leave a Reply