AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

De ce insista profesionistii din domeniul imobiliar asupra avantajelor pe care le ofera casele eficiente din punct de vedere energetic?

Se spune ca o casa este eficienta din punct de vedere energetic atunci cand consumul de energie este mai mic decat media.

Profesionistii din domeniul imobiliar tind sa laude meritele acestui tip de constructie clientilor care intentioneaza sa cumpere o casa. Si pe buna dreptate, casa eficienta din punct de vedere energetic este o investitie care poate fi benefica din multe puncte de vedere.

Casele eficiente din punct de vedere energetic au o durata de viata mai lunga

Construirea unei case eficiente din punct de vedere energetic necesita utilizarea unor materiale durabile si a unor echipamente de calitate. Prin utilizarea acestui procedeu, cladirea este mai putin sensibila la influentele externe, cum ar fi intemperiile.

Acest lucru contribuie, de asemenea, la o durata de viata mai lunga a casei, dar mai ales la o reducere a lucrarilor de intretinere de rutina.

Cu toate acestea, punerea in aplicare a unui astfel de proiect necesita o anumita expertiza in domeniul energiei. Prin urmare, ar putea fi recomandabil sa se apeleze la ajutorul unor profesionisti care ii pot ajuta pe cei care doresc sa beneficieze de solutii adecvate.

Casele eficiente energetic reduc costurile cu energia

Profesionistii din domeniul imobiliar incurajeaza, de asemenea, alegerea unor case eficiente din punct de vedere energetic pentru a economisi bani la facturile de energie. Acest tip de casa este, de fapt, conceput pentru a avea o izolatie performanta si, datorita echipamentelor de calitate care asigura reglarea consumului de energie electrica si termica, exista mai putine pierderi de energie si supraconsum.

Aceasta reglementare a consumului de energie garanteaza o reducere a costurilor facturii de energie, permitand astfel locuitorilor sa economiseasca la acest capitol de cheltuieli.

Printre cele mai populare echipamente pentru o mai buna izolare a cladirilor si pentru economisirea energiei se numara: geamurile cu emisii reduse, pardoselile autoportante, ventilatia mecanica controlata sau VMC, pompele de caldura etc.

Casele eficiente din punct de vedere energetic au o valoare de revanzare mai ridicata

Acest al treilea punct este deosebit de relevant in special pentru cei interesati sa cumpere pentru a inchiria. Consumul redus de energie al casei este o garantie pentru o viitoare apreciere. Daca imobilul are un rating bun de performanta energetica, acesta va avea un pret mai mare pe piata imobiliara, mai ales in comparatie cu cladirile mai vechi care nu indeplinesc cerintele standardelor de constructie. De mentionat ca standardul RT2020 este una dintre cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca cladirile noi incepand cu anul 2021.

Casele eficiente din punct de vedere energetic sunt mai confortabile

Pe langa beneficiile financiare, locuirea intr-o casa eficienta din punct de vedere energetic este, de asemenea, o garantie a calitatii vietii. O buna izolare asigura o incalzire optima iarna si o temperatura interioara ideala vara.

In mod similar, o casa eficienta din punct de vedere energetic are si o buna etanseitate la aer, ceea ce previne pierderile de caldura, precum si infiltratiile. Acest lucru ajuta la pastrarea calitatii aerului din interiorul casei.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca materialele de constructie folosite pentru o casa eficienta energetic au un nivel scazut de emisii de poluanti volatili. Acest lucru asigura faptul ca locuitorii beneficiaza de un aer interior sanatos.

Leave a Reply