AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

De ce masina mea scoate fum alb din teava de esapament?

Sunt diverse situatii in care masina poate scoate fum alb. Unele dintre ele sunt normale si nu ar trebui sa ii ingrijoreze pe soferi, in timp ce altele ar trebui sa ii determine sa treaca pe la un service cat mai curand posibil.

Cauzele pentru care vehiculul elibereaza mult fum din teava de esapament nu sunt aceleasi la diesel si la benzina, insa un mecanic cu experienta poate spune cauza cand vede si miroase acel fum.

Este normala evacuarea fumului alb la masina de indata ce este pornita la rece, mai mult la masinile diesel decat la benzina. Acest fum este mai persistent iarna si dureaza foarte putin. Nu ar trebui sa fie foarte gros, deoarece daca este, indica deja ca ceva nu este in regula.

Daca o masina diesel scoate mult fum alb din teava de esapament, care dispare in timp, poate avea probleme cu pompa de injectie sau cu bujiile incandescente.

In cazul in care fumul alb iese atunci cand o masina diesel este accelerata si la fel se intampla si cu masinile pe benzina, problema poate fi mult mai grava – inseamna ca in camera de ardere intra antigel, care la ardere elibereaza acel fum care nu dispare.  Asta inseamna ca garnitura este deteriorata si trebuie mers imediat la atelier pentru a evita problemele cu motorul.

Ce tipuri de fum poate elimina masina si ce inseamna acestea?

  • Din teava de esapament poate iesi si fum de alte culori, cum ar fi albastru sau negru.
  • Ce inseamna fum albastru in teava de esapament?
  • Fumul de culoare albastruie are intotdeauna o cauza clara – uleiul. Masina care scoate fum albastru arde lubrifiantul si, de asemenea, emana un miros care seamana cu cel al uleiului de gatit atunci cand arde.

Ce inseamna cand o masina scoate fum negru?

Daca acest fum este ocazional nu se intampla nimic, dar daca iese regulat prin teava de esapament si este destul de dens, vor trebui verificate injectoarele.

La masinile pe benzina poate iesi si fum negru din teava de esapament, dar de aceasta data, de vina sunt aproape intotdeauna bujiile, care au ajuns la sfarsitul duratei de viata.

Leave a Reply