AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

De ce poarta medicii halate si care este rolul acestora?

Toti oamenii stiu ca halatul alb este reprezentativ pentru meseria de medic, insa si alti angajati din personalul medical pot purta halate medicale, in timpul desfasurarii activitatii. Dintre acestea, cel mai des se intampla in cazul asistentelor medicale.

Indiferent despre ce functie sau meserie este vorba, personalul medical isi poate cumpara un astfel de echipament de protectie de pe site-ul MediFashion.ro, care este un distribuitor roman de uniforme medicale si alte accesorii sau articole medicale.

De ce poarta medicii halate si care este semnificatia culorilor acestora?

Halatul medical, in special de culoare alba, este folosit inca din cele mai vechi timpuri, de catre medici, care inainte de acestea purtau preponderent culoarea negru, deoarece era considerata foarte sobra.

In timp, insa, culoarea alb nu a mai reprezentat o obligativitate, foarte multi medici preferand sa se reorienteze catre alte culori sau chiar imprimeuri, in cazul uniformelor medicale. De exemplu, asistentele si medicii pediatri poarta, in prezent, uniforme medicale Disney, pentru a determina copiii sa fie mai cooperanti si sa nu se mai sperie.

De asemenea, culorile roz sau visiniu, derivate ale culorii sangelui – rosu – ofera o senzatie linistitoare, la fel cum sunt si culorile violet sau verde, cele din urma fiind foarte des folosite pentru realizarea uniformelor medicale.

Halate medicale | uniforme medicale Disney | MediFashion.ro

Halate medicale

Care este rolul halatelor medicale?

Atat halatul, cat si uniformele medicale sunt utilizate in primul rand pentru a proteja cadrele medicale impotriva patarii cu sange sau alte fluide, precum si pentru a evita contactarea unor bacterii sau virusuri.

Totodata, acestea au si rolul de a evidentia care este personalul medical dintr-o unitate spitaliceasca, lucru esential pentru pacientii care au nevoie de ajutor. In plus, datorita faptului ca sunt realizate din materiale de calitate, dar la preturi accesibile, halatele pot fi curatate la temperaturi foarte mari, care sa poata elimina toate petele si toate virusurile cu are personalul medical a intrat in contact.

De asemenea, acestea au si rolul de a conferi pacientilor incredere si siguranta, pentru a se lasa pe mainile medicilor si asistentelor, a caror datorie este aceea de a trata si imbunatati sanatatea pacientilor lor.

Leave a Reply