AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

De ce si mobila veche e buna

Cand vedeti un magazin cu mobila veche, de multe ori ignorati cat de valoroasa poata fi o piesa de mobilier lemn masiv, daca este putin deteriorata. O masa veche, un scaun netapitat sau orice altceva ascuns prin colturile unui magazin de vechituri poata fi adevarata comoara si chiar o piesa de mobilier de calitate ce va fi bine venita in casa dumneavoastra sau chiar va poate aduce un venit in plus, daca restaurati acel obiect.

Mobilier lemn masiv

De multe ori, diferenta dintre o piesa de la magazinul de vechituri si o piesa de mobila de calitate de colectie poate consta intr-un singur lucru: restaurarea. De exemplu, puteti gasi o masa de cafea veche si scorojita pe care sa o cumparati cu cativa zeci de lei. Daca o refaceti asa cum trebuie si ii dati finisul de care are nevoie pentru a arata ca noua, o puteti vinde cu cateva sute de lei.

Daca sunteti in cautare de mobilier second hand, cel mai important lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este calitatea si structura lemnului. Sub straturi de vopsea scorojita, mereu se poate ascunde un material foarte bun. Materialul, constructia si aspectul mobilei vechi sunt mai importante decat detaliile de design sau starea in care se afla. Aveti grija ca piesele de mobilier sa nu fie insa lovite, rupte, stricate, mucegaite, pentru ca astfel riscati sa incercati sa le restaurati degeaba. Se vor strica rapid. Cele mai bune materiale pentru piese de mobilier, pe care ar trebui sa le cautati si dumneavoastra, sunt pinul, artarul, nucul, stejarul sau mesteacanul. Multi cauta lemn de mahon, insa acesta este foarte moale.

Daca totusi vreti mobila frumoasa si noua, vizitati www.mobilasimex.ro.

Leave a Reply