AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

De la ce varsta ar trebui sa incepi sa citesti copilului basme si povesti?

Lectura este unul din principalele modalitati prin care parintii pot relationa cu copiii lor inca de la cele mai fragede varste. Printre cele mai cautate carti de citit copiilor din anticariatul PrintreCarti.ro sunt cartile de basme, de povesti, cartile cu ilustratii sau fara, cumparate de multe ori inainte de nasterea bebelusului. Cand parintele ii citeste copilului, acesta primeste toata atentia, primeste toata dragostea parintelui, precum si informatii importante care ii vor fi de folos de-a lungul vietii, prin care va distinge binele de rau.

Lectura copilului de la nastere pana la varsta scolara

In aceasta perioada foarte importanta in care creierul copilului este ca un burete si absoarbe informatiile care i se comunica, lecturarea povestilor si basmelor este esentiala. Astfel, copiii incep sa retina unele cuvinte, sa formeze propozitii, sa aiba un vocabular foarte dezvoltat si sa asocieze unele cuvinte cu unele ilustratii. Parintii trebuie sa citeasca in mod expresiv, sa permita copiilor sa le puna intrebari, sa le raspunda acestora cu calm si sa il ajute sa interpreteze povestea in felul lor.

Multor copii li se pare linistitoare rutina cititului, de aceea parintii aleg sa le citeasca inainte de culcare sau dupa masa, astfel incat cei mici sa poata intelege si sa isi aminteasca noile cuvinte. Cititul trebuie inclus in rutina zilnica a copilului, la inceput cate putin, in fiecare seara, ulterior sa fie marite sesiunile de povesti pe masura ce micutul creste si isi dezvolta capacitatea de atentie.

Carti de citit | PrintreCarti.ro

carti de citit

Parintii pot citi basme si povesti chiar si copiilor de varsta scolara

Chiar si la varsta scolara, cand copiii incep sa invete singuri sa citeasca si sa se descurce in tainele lecturii, parintii trebuie sa ii asiste, sa ii ajute, sa ii incurajeze si sa le explice sensurile anumitor cuvinte si expresii. Basmele, povestile, cartile cu benzi desenate sunt cele preferate de copiii de varsta scolara, iar compania parintilor in timpul lecturii este foarte importanta.

Fara doar si poate, copiii de varsta scolara au inca nevoie de atentia si de ajutorul copiilor in sesiunile de lectura, pana cand, la varsta adolescentei, vor putea sa faca fata cu usurinta noilor cuvinte si expresii, sa le caute in dictionar sau online.

Leave a Reply