AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

De vizitat in Bucuresti: Casa Poporului

Recent intrat in topul celor mai frumoase si mai demne de vizitat orase din Europa, capitala Romaniei, Bucuresti, se numara printre acele orase europene in continua dezvoltare si schimbare la fata. Desi trecut prin anii comunismului, Bucurestiul a pastrat din aceasta epoca grandoarea de alta data, pozitivismul acestei afirmatii fiind unul indoielnic si subiectiv. Unul dintre cele mai bune exemple in acest fel il reprezinta Casa Poporului – poate cel mai cunoscut obiectiv turistic al Bucurestiului contemporan. Nu ai cum sa vizitezi Bucurestiul si sa treci cu vederea vizita la acest vestigiu al unei epoci apuse.

Casa Poporului

Fiind cunoscuta prin dimensiunile sale impresionante si prin numarul de peste o mie de camere, Casa Poporului si-a schimbat denimirea in timp in Palatul Parlamentului, acest nou nume ridicand un pic din povara comunista in care a stat invaluita atata amar de vreme.

Din punct de vedere arhitectural, Palatul Parlamentului imbina aproape perfect stilul brancovenesc cu cele renascentiste, germanice si baroce, de altfel o combinatie arhitecturala aproape obisnuita pentru vechii conducatori comunisti.

Prin constructia acestei cladiri impunatoare, comunistii au dorit sasublinieze maretia si grandoarea partidului suprem. De altfel, Palatul Parlamentului este atat de mare incat reuseste sa iti fure ore bune din viata atunci cand il vizitezi. Astfel, tocmai in spiritul celor spuse mai devreme, remarcam si materialele folosite la finisarea Casei Poporului, printre cele mai alese numarandu-se marmura folosita la sculptarea coloanelor, lustrele de cristal, lemnul masiv din care sunt confectionate usile, draperii din matase si covoare imense de o frumusete rar intalnita, totul supus extravagantei caracteristice regimului mai sus mentionat.

Din punct de vedere statistic, Palatul Parlamentului masoara circa 270 m. pe 240 m., avand insa, si o structura de rezistenta subterana extrem de bine realizata de 92 m., cu numarul egal de nivele ca si cele de la suprafata, mai exact 9. In momentul de fata, aceasta cladire bucuresteana serveste ca si baza administrativa cu uz civil, ea fiind cea mai mare de acest fel din lume, intrand chiar in Cartea Recordurilor datorita dimensiunilor sale impresionante.

Palatul Parlamentului se gaseste in zona centrala a Bucurestiului, mai exact in sectorul 5 pe Dealul Arsenalului. Principala cale de acces pentru aceasta sunt: autobuzul 123 de la Gara de Nord, cu care se poate ajunge in nu mai mult de 20 minute. De asemenea, la casa Poporului se poate ajunge chiar si pe jos in 10 minute, daca destinatia initiala este Piata Unirii.

Leave a Reply