AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Despre noii parinti

Venirea unui copil pe lume poate fi, de cele mai multe ori, sinonima cu sentimentele covarsitoare ale parintilor care se simt depasiti de situatie. Avand un nou statut si noi responsabilitati, parintii se pot simti de multe ori descurajati in a merge mai departe, insa noua conditie ii obliga sa faca asta sub orice forma, pentru ca micutul care tocmai a venit pe lume are nevoie de ajutorul lor pentru a creste, pentru a se dezvolta armonios.

E cineva care ii poate ajuta pe noii parinti sa faca fata situatiei cu o mai mare usurinta?

Da. Cine? De la bunici, unchi, matusi, alte rude la vecini sau prieteni, oricine poate oferi noilor parinti mana de ajutor de care au nevoie. Putin conteaza in ce masura sau din ce punct de vedere, cel mai important pentru acestia este sa stie ca se pot baza pe cineva in caz de nevoie. Daca aveti prieteni sau rude care sunt in aceasta ipostaza, in primul rand incurajati-i sa vada toate dificultatile pe care le intalnesc drept noi provocari peste care au reusit si altii sa treaca si oferiti-le sfaturile de care considerati ca au nevoie, insa nu mai mult decat vi se permite. Acordati ajutor mai degraba atunci cand vi se solicita si nu faceti nimic fara a le cere acordul. De asemenea, sfatuiti-i pe noii parinti sa reduca asteptarile in ceea ce priveste sarcinile menajere cotidiene si, daca au nevoie, ajutati-i la acestea.

De unde poti sti ca parintii au nevoie de ajutor si nu se descurca singuri cu tot ceea ce implica viata dupa aparitia bebelusului lor? Sunt cateva semne pe care le puteti observa precum faptul ca acestia se simt la capatul puterilor, arata dificultati in a face fata activitatilor cotidiene, plang mult sau sunt coplesiti de emotii, nu mananca si nu se odihnesc bine.

Leave a Reply