AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Dieta Dukan pentru scaderea in greutate

Potrivit nutritionistilor, dieta proteica este una dintre cele mai de succes. Multe vedete de la Hollywood urmeaza diete cu proteine, ceea ce nu este surprinzator pentru ca sunt foarte eficiente, mai ales atunci cand sunt combinate cu exercitii fizice.

Principiul de baza al dietei cu proteine, dezvoltata de Pierre Dukan este sa nu se consume alimente care se transforma in grasimi. In timpul acestei diete, este extrem de important consumul de apa. Are efect purificator si potoleste foamea. Dieta este impartita in 4 etape, fiecare dintre acestea permitand alimente diferite.

Prima etapa dureaza 5 zile si cu o alimentatie adecvata se vor pierde pana la 5 kg. Principalul aliment permis este carnea, dar fara grasime – carne de vita, peste, pui fara piele. Carnea de porc si miel nu sunt permise. Este permis si pestele mai gras, precum si ouale fierte tari.

A doua etapa dureaza o saptamana si se va combina consumul de proteine ​​pure cu legume. Insa este bine sa se consume doar carne intr-o zi si legume in urmatoarea. Cartofii, leguminoasele si orezul nu trebuie consumate.

Durata celei de-a treia etape este determinata prin inmultirea cu 10 a kilogramelor pierdute de la inceputul dietei. Pe langa carne si legume se adauga un fruct pe zi – strugurii, bananele si ciresele sunt interzise. Se pot manca 2 felii de paine integrala pe zi si 2 portii de cartofi sau orez pe saptamana. Se poate adauga acum si fileul de porc. O zi pe saptamana ar trebui consumate doar proteine pure – carne, peste sau oua.

A patra etapa include o singura regula si anume, desemnarea unei zile pe saptamana pentru consumul proteinelor pure. Aceasta zi ar trebui sa fie aceeasi, daca se alege luni, ar trebui sa se respecte. In celelalte zile, se va manca cu grija, fara bauturi carbogazoase, alimente grase, dulciuri si paste.

Leave a Reply