AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Fructele de sezon cu continut scazut de calorii

Daca toate fructele (si legumele) sunt bune pentru sanatate datorita nivelului ridicat de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, acestea nu sunt intotdeauna potrivite pentru a fi consumate in timpul dietelor. Pentru a ajuta in lupta impotriva kg, se recomanda fructele cu un continut scazut de calorii. Atentie insa, acestea nu trebuie sub nicio forma sa fie consumate seara pentru ca fermenteaza creand un vizibil discomfort.

Exempe de fructe cu continut scazut de calorii

  • Rubarba

Rubarba este ideala pentru a fi consumata in timpul dietei. Aceasta contine doar 21 de calorii dintr-o doza de 100 g. In cazul in care rubarba nu este combinata cu alte fructe, ofera un nivel minim de zahar, pe langa vitamina C, fibre, potasiu, fosfor si calciu.

  • Pepenele verde

Pepenele verde este consumat in principal in vara, insa doritorii pot gasi produse importate din tari precum Spania, Italia. Acest fruct contine, prin urmare, o cantitate foarte mare apa si o cantitate mica de zahar, oferind doar 30 de calorii, desi are un potential ridicat in vitamina C, B si caroten.

  • Capsunile

Capsunile raman in topul preferintelor consumatorilor, datorita gustului unic. Aceste fructe sunt bogate in apa ceea ce inseamna ca au o componenta calorica scazuta. Capsunile au doar 33 de calorii pe 100g fiind ideale pentru tot felul de deserturi. Din punct de vedere al compozitiei, capsunile contin vitamina C si minerale, proteine, carbohidrati, grasimi si fibre alimentare.

  • Pepenele galben

Pepenele galben este un fruct cu putine calorii fiind construit in principiu din apa si carbohidratii. Consumul regulat aduce organismului un mare aport de proteine, fibre, vitamine si minerale.

  • Zmeura

Zmeura este printre primele alimente care trebuie adoptate intr-o dieta, deoarece contine doar 45 de calorii. Procentul este foarte mic avand in vedere beneficiile pe care le ofera intregului orgamism, suprimand in acelasi timp pofta de mancare.

  • Caisele

Sunt un aliat ideal in lupta impotriva caloriile datorita faptului ca au doar 48 de calorii pe 100g. Acestea sunt compuse din 80% apa ceea ce explica aportul caloric scazut. De asemenea, sunt bogate in Vitamina A ajutand digestia.

Leave a Reply