AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ghid de alegere a fotoliilor pentru living

La fel de importante precum canapeaua, fotoliile sunt obiecte de mobilier necesare in orice living, menite pentru odihna si relaxare. Fotoliile trebuie sa fie, asadar, confortabile, dar si sa se asorteze stilului de amenajare al incaperii.

De cele mai multe ori, fotoliile vin la pachet cu canapeaua, dar sunt si situatii in care acestea pot avea un design diferit de cel al canapelei. Ramane la latitudinea cumparatorilor sa decida care este cea mai buna solutie pe care pot adopta in acest sens.

Cum se alege un fotoliu confortabil?

Cel mai important criteriu de alegere al fotoliului este confortul. Un fotoliu confortabil se va dovedi mereu o decizie foarte buna pentru ca, daca este luxos si frumos nu este suficient. Ocuparea spatiului pretios din camera de zi cu un fotoliu pe care nimeni nu vrea sa se aseze pentru ca are sezutul prea tare sau spatarul prea drept nu este tocmai o decizie inteleapta. De aceea, este important ca proprietarii sa aleaga caracteristicile fotoliului pe care doresc sa il cumpere astfel:

  • umplutura spatarului si sezutului sa fie din spuma cu densitate mare;
  • cadrul fotoliului sa fie rezistent, din lemn de esenta tare sau din metal;
  • designul sa corespunda modului in care fotoliul va fi folosit, spre exemplu, daca utilizatorii doresc un fotoliu in care isi petrec mult timp citind, vor opta pentru un spatar inalt si brate mai late.

Alegerea culorii fotoliilor pentru living

Fotoliile nu trebuie alese in tandem cu canapeaua, in aceeasi culoare, insa asta nu inseamna ca aceste piese de mobilier pot fi alese la intamplare. Ideal ar fi ca fotoliile sa fie alese in concordanta cu nuantele canapelei si a celorlalte piese de mobilier astfel incat sa nu strice echilibrul cromatic din incapere. In acest sens, vor fi urmate urmatoarele recomandari:

  • se vor alege fotolii in culori vii sau in décor minimalist, scandinav sau clasic;
  • se vor alege fotolii in nuante mai deschise in cazul in care canapeaua are o nuanta foarte inchisa;
  • se vor alege fotolii in nuante care se regasesc in designul canapelei, daca aceasta are un design multicolor.

Leave a Reply