AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ghid de calatorie in Costa Rica

Costa Rica, una dintre cele mai sigure tari din America Centrala si favorita printre turistii americani este plina de flora frumoasa, fauna unica si site-uri uimitoare.  Ofera vizitatorilor un frumos amestec de pietre stravechi, minuni geologice, activitati distractive pentru adeptii aventurilor si mancaruri unice.

  • Cafeaua din Costa Rica

Costaricanii isi iau in serios productia de cafea, atat de mult incat la un moment dat a fost ilegal sa produca cafea proasta in tara. Ei se mandresc cu producerea uneia dintre cafelele cu cel mai bun gust din lume.

Se stie ca produc unele dintre cele mai bune boabe de cafea arabica din plantatiile situate in 8 regiuni. Multi cred ca tipografia si climatul tarii asigura conditiile perfecte pentru cultivarea boabelor de cafea delicioase. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi vin sa vada site-urile si sa guste dintr-o ceasca de cafea aici.

  • Fiestas Civicas

Cel mai bun mod pentru turisti de a experimenta cultura Costa Rica este prin dansul lor. Sarbatorile de pe tot parcursul anului, prezinta cultura colorata a tarii si permit vizitatorilor sa incerce mancarurile delicioase, obiceiurile unice si traditiile festive. Una dintre cele mai colorate sarbatori este Fiestas de los Diablitos sau Festivalul Diavolilor Mici.

Fiesta celebreaza victoria tribului local asupra conchistadorilor spanioli, cu masti colorate si costume, dans, muzica, spectacole diferite si o multime de mancaruri locale gustoase.

  • Parque Francisco Alvarado

Acest parc ciudat situat in orasul Zarcero a distrat vizitatorii inca din anii ’60. Acesta prezinta o colectie de figuri ciudate topiare raspandite in fata unei biserici. Interesantele figuri de arta sunt opera artistului gradinar Evangelisto Blanco, care intretine gradina de ani de zile.

In acest parc se gasesc multi copaci si plante taiate in forma de animale si oameni. Cea mai frumoasa creatie este o serie de arcuri verzi care formeaza un tunel incantator de frunze.

  • Gallo Pinto

O calatorie in Costa Rica nu ar fi completa fara a incerca mancarea nationala a tarii, Gallo pinto. De obicei consumata la micul dejun, principalul sau aliment este o lingura de orez care este gatita de obicei cu o portie delicioasa de coriandru tocat, fasole, ardei gras si ceapa.

Este adesea servita cu felii de rosie sau avocado proaspat (sau ambele in functie de preferinte) si deasupra un ou. Este combo-ul perfect aromat de carbohidrati si vitamine suficient pentru o zi de aventura.

Leave a Reply