AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Greseli de design interior pe care trebuie sa le eviti!

In ceea ce priveste amenajarea apartamentului, oamenii mai pot face si greseli. Cei care nu beneficiaza de o parere avizata si se iau numai dupa ce vad in reviste, pe site-uri de profil sau in magazine cad foarte usor prada greselilor. Amenajarea spatiului interior se face dupa reguli bine stabilite care, odata respectate, aduc beneficii multiple.

Ce trebuie sa eviti atunci cand iti aranjezi locuinta?

Una din cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac in materie de design interior, mai ales cand decid sa faca ei insisi niste schimbari in acst sens este faptul ca agata tablourile prea jos sau prea sus pe perete. Obiectele de arta si religioase trebuie sa existe in orice casa, insa cu conditia sa fie corect asezate.

Inaltimea optima la care trebuie expuse aceste tablouri sau icoane este cea a nivelului privirii unei persoane de marime medie. In cazul in care incaperea are un tavan aflat la o inaltime ametitoare, iar tabloul are mari dimensiuni, atunci ideal ar fi expunerea la o inaltime mediede 1.6 metri.

De asemenea, alegerea draperiilor si a perdelelor este foarte importanta. Draperiile sau perdelele prea scurte dau un aspect neplacut incaperilor. Draperiile trebuie sa atinga podeaua, iar perdelele nu trebuie agatate deasupra ferestrei, ci sus spre tavan, pentru a crea impresia de ferestre mari si de incapere inalta.

Covorul este inca un accesoriu la moda, chiar si in casele cu un design minimalist. Covorul nu trebuie sa fie nici prea mic, nici prea mare, trebuie sa se potriveasca cu stilul de amenajare al camerei si sa fie confectionat din materiale usor de intretinut.

Lustra situata la o inaltime prea mare fata de masa de dining este o greseala ce trebuie evitata in amenajarile interioare. Lustra trebuie sa atarne la 80 cm deasupra mesei. De asemnea, alegerea unor obiecte de mobilier prea mici sau prea mari reprezinta o gresela des intalnita in casele unde proprietarii sunt propriii designeri, fara a apela la specialisti.

Leave a Reply