AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Impactul stresului asupra sanatatii

Azile batrani Bucuresti

Stresul este unul dintre principalii factori care accelereaza imbatranirea. Acesta poate cauza multiple neplaceri la nivel mental si fizic, de care multi nu suntem inca constienti.

Stresul cronic poate fi responsabil de numerosi factori negativi in privinta sanatatii, precum un risc crescut de boli cardiovasculare, insomnie, probeleme digestive sau imunitate scazuta.

Odata cu cresterea in varsta, este foarte important sa tinem sistemul imunitar puternic si functional. Evitarea stresului, alimentatia sanatoasa si suficient somn sunt metode prin care sa aveti grija de dumneavoastra si sa va mentineti in picioare, sanatosi, cat mai multi ani.

Stresul insa apara din varii motive, dar daca ne luptam si ne schimbam stilul de viata, putem sa il evitam.

Cu cat imbatranim, din cauza unor motive destul de ciudate, incepem sa socializam din ce in ce mai putin. Oamenii devin mai ocupati, prieteniile se schimba, familiile se muta, si ajungem sa ii pierdem pe cei dragi. Conexiunile umane si socializarea sunt foarte importante pentru starea de bine si pentru evitarea stresului. Exista multe studii care arata ca mentinerea unui cerc social si a unor prietenii stranse ne mentin tineri si activi.

Daca totusi va simtiti singuri si nu aveti suficienti oameni in jur, exista mereu si varianta sa gasiti un hobby care sa va tina ocupati. Daca faceti chestii pe care le iubiti, nu doar ca veti evita perioadele stresante, insa aveti sansa sa intalniti si persoane cu aceleasi pasiuni ca dumneavoastra. Daca nu va dati seama ce hobby-uri aveti, amintiti-va ce va placea sa faceti in tinerete. Cu siguranta acele lucruri va pot atrage interesul si acum.

O alta varianta pentru a avea o viata relaxanta este sa practicati meditatia. Pentru unii pare ceva imposibil, insa nu aveti nevoie decat de concentrare si dorinta. Meditatia inseamna calmarea sistemului nervos si stimularea sistemului imunitar. Pe langa faptul ca va relaxeaza, aceasta are si numeroase alte beneficii pentru sanatate.

Chiar si daca traiti in azile batrani Bucuresti, exista solutii pentru a scapa de stres si dea avea o viata relaxanta. La www.casasfandrei.ro, camin privat Bucuresti, aveti programate multe activitati recreative zilnic, in compania celorlalti pacienti. Punem un mare accent pe mentinerea unei atmosfere frumoase.

Leave a Reply