AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Implant dentar vs. proteza dentara

Când vine vorba de înlocuirea dinților lipsă, există două opțiuni principale: implantul dentar și proteza dentară. Ambele opțiuni sunt eficiente, dar există unele diferențe majore între ele, iar alegerea celor adecvate depinde de nevoile individuale ale pacientului.

În acest articol, vom explora diferențele dintre implantul dentar și proteza dentară și vom analiza avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.

Implantul dentar

Implantul dentar constă într-un șurub de metal care este inserat în osul maxilarului. După ce șurubul este instalat, se adaugă o coroană dentară fixă sau o proteză dentară pentru a înlocui dinte lipsă sau dinții.

Procedura de implant dentar implică mai multe etape, inclusiv un examen oral și radiografii pentru a determina dacă pacientul este candidat pentru implanturi, o intervenție chirurgicală pentru inserarea șurubului, perioada de vindecare și, în cele din urmă, adăugarea coroanei sau protezei dentare. La clinica dentara Elveto Dent puteti gasi mai multe informatii despre inserarea unui implant dentar.

Avantajele implantului dentar

 • Aspect natural – implantul dentar arată și funcționează ca un dinte natural, permițând pacientului să aibă un zâmbet natural și o funcționalitate completă a danturii.

 • Durabilitate – implantul dentar este conceput să dureze pe termen lung, adică la fel de mult ca un dinte natural.

 • Confort – implantul dentar este confortabil și nu necesită ajustări frecvente ca proteza dentară.

Dezavantajele implantului dentar

 • Cost – dentiștii arată că implantul dentar este mai costisitoare decât proteza dentară, deoarece sunt necesare proceduri chirurgicale și confecționarea unei coroane sau proteze dentare personalizate.

 • Timp – procedura implică mai multe etape și poate dura mai mult timp pentru a finaliza decât protezele dentare.

 • Proceduri chirurgicale – interventia chirurgicala este un aspect nedorit de implantul dentar, care poate fi destul de stresant și dureros pentru pacienți.

Proteza dentară

Protezele dentare sunt dispozitive care înlocuiesc dinții lipsă și sunt realizate din materiale precum plasticul, ceramica sau metalul. Acestea pot fi fixe (lipite permanent pe dintii existenti) sau detasabile (inserate și scoase la discreția pacientului).

Protezele dentare detasabile sunt, de obicei, folosite în caz de pierdere a mai multor dinți sau a întregii arcade dentare superioare sau inferioare. Pe site-ul Elveto-Dent.ro gasiti toate detaliile despre tipurile de proteze dentare. Avantajele protezei dentare:

 • Cost – protezele dentare sunt mai ieftine decât implanturile dentare și vor fi alese de multi din acest motiv.

 • Timp scurt de confecționare – protezele dentare pot fi realizate mai repede decât implanturile dentare.

 • Confortul – protezele dentare sunt mai ușoare și mai confortabile decât implanturile dentare.

Dezavantajele protezei dentare

 • Aspect inestetic – o proteza dentara poate arăta fals sau pot fi detectabile de către alte persoane, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru pacienți.

 • Durata scurtă de viață – protezele dentare sunt mai puțin durabile decât implanturile dentare și pot necesita înlocuire mai frecventă.

 • Riscul de pierdere – protezele dentare detasabile sunt ușor de pierdut sau de deteriorat.

 • Mediu nesanatos – protezele dentare pot afecta sănătatea orală datorită acumulării plăcii bacteriene sub proteze.

Clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

Clinica dentara Elveto Dent

Decizia dintre implantul dentar și proteza dentară depinde de nevoile specifice ale fiecărui pacient. În general, implantul dentar este considerat mai bun pentru persoanele care caută o soluție permanentă și estetică pentru înlocuirea dinților, în timp ce proteza dentară este adecvată pentru persoanele care doresc o soluție mai ieftină și mai rapidă.

Pe de altă parte, pacienții trebuie să ia în considerare, de asemenea, costurile, riscurile, necesitatea unei intervenții chirurgicale și cantitatea de timp necesară pentru a finaliza procedura.

Pentru a face o alegere informată, ar trebui să discutați cu dentistul de la Elveto Dent și să discutați despre nevoile și obiectivele dumneavoastră individuale, astfel încât să puteți selecta opțiunea potrivită pentru dumneavoastră.

Leave a Reply