AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Importanta bumbacului in comertul mondial

Bumbacul este esential produs din fibrele plantei cu acelasi nume, si care este universal folosit ca un material textil natural. Bumbacul este o comoditate extrem de importanta in economia mondiala. Acesta este crescut in mai mult de o suta de tari, bumbacul fiind un material extrem de comercializat, cu peste 150 de tari ce sunt implicate in importul si exportul acestui material valoros si important. Cele mai mari sase tari consumatoare de astfel de fibra naturala se afla de asemenea si printre primele sapte tari care produc bumbacul.

Ca si productie mondiala, cantitatea de bumbac realizata este una variabila de la an la an, variatii care pot afecta si cauza flctuatii foarte mari in pretul acestuia. Exportul mondial de bumbac a ajuns la impresionantul numar de 3,6 tone in anii 1926 – 1927 si acest nivel nu a fost unul surclasat decat abia dupa anii 1950. Exporturile au crescut foarte mult in 2005 – 2006 ajungand la colosalul numar de 9,8 milioane de tone. Statele Unite ale Americii sunt principalul pion in exporturile de bumbac. Statele Unite fiind cel mai mare exportator de bumbac inca din 1834.

Bumbacul mai este de asemenea, si o unealta politica si economica de foarte mare importanta, deoarece acesta ajuta la dezvoltarea multor tari sarace, fara posibilitati economice foarte mari. In multe tari exportul de bumbac este nu doar vital economiei dar si constituie o foarte mare parte din PIB-ul acelei tari si din valorea taxelor platite catre stat. Bumbacul joaca un rol foarte important in dezvoltarea economiei Africii, 37 din 53 de state produc bumbac, si 30 exporta.

Bumbacul este foarte bun si pentru lenjeriile de pat, iar Lenjerii Pucioasa, ofera lenjerii de pat 3D satin si lenjerii de pat bumbac satinat la cele mai bune preturi.

Leave a Reply