AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Importanta lemnului si a produselor din lemn in industria Uniunii Europene

Sectorul produselor din lemn ocupa o pozitie proeminenta in economia Europeana. Folosirea lemnului ca si material primar, formeaza o parte integrala a bio economiei si contribuie foarte mult la obiectivele pe care EU le are de indeplinit.

Europa are 1005 milioane de hectare de padure intinse pe 46 de tari, echivalentul a 25% din padurile globale. Cu toate ca Rusia are 80% din zona impadurita, padurile Uniunii Europene acopera aproximativ 45% din zonele impadurite dintr-o tara in timp ce celelalte 27 de tari au o acoperire impadurita de circa 37,6%.Toata zona padurilor din Europa a avut o crestere inca din anii 1990, iar Europa este singura regiune care a inregistrat o crestere pozitiva in zonele impadurite in ultimii 20 de ani. Europa a castigat 5.1 milioane de hectare de padure din 2005.

Datorita circumstantelor varietatii istorice, demografice, economice, climatice si ecologice  diferite metode de management si regenerare sunt folosite si puse in practica in toata Europa, de la o regenerare la scara mare sau chiar si simpla plantare a unui singur copac.

Este o cale foarte simpla de a respecta mediul inconjurator si conservarea acestuia pentru generatiile ce vor veni, si asta prin alegerea produselor fabricate din lemn si reducerea concentratiei de gaze cu efect de sera din atmosfera ceea ce va avea foarte mari beneficii asupra protejarii mediului. Este imperativ necesar atat pentru guvernele tarilor cat si pentru populatia acestora sa depuna cele mai mari eforturi in reducerea gazelor cu efect de sera.

Si putem incepe asta prin cel mai simplu mod si accesibil cu putinta, prin intermediul magazin online mobila Simex, care ofera mobilier lemn masiv de cea mai buna calitate, luxuriant, elegant si stilat, pentru toti cei care isi doresc sa faca ceva pentru mediul inconjurator.

Leave a Reply