AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Importanta periajului si a folosirii atei dentare

Periajul si folosirea atei dentare sunt de o importanta capitala pentru igiena orala. Desi curatarea dentara profesionala de doua ori pe an elimina placa, tartrul si resturile, ingrijirea orala zilnica este la fel de importanta. Un periaj corect si ata dentara poate imbunatati starea de sanatate a gurii, poate oferi un zambet stralucitor si poate preveni bolile grave.

Unul dintre motivele pentru care periajul si ata dentara sunt esentiale este acela ca previn aparitia cariilor. Degradarea dentara este una dintre principalele cauze ale pierderii dintilor, iar tratamentul necesita deseori proceduri dentare complexe. Cariile apar atunci cand acizii din placa erodeaza smaltul dintilor, iar acest fenomen poate fi usor de evitat prin utilizarea unor metode adecvate de igiena.

De asemenea, o buna ingrijire previne boala parodontala. Aceasta este o afectiune grava si progresiva care poate provoca pierderea dintilor, retractia gingivala si cea osoasa. Bolile parodontale sunt cauzate de toxinele din placa bacteriana si pot duce la probleme grave de sanatate. Indepartarea placii si a tartrului de pe suprafata dintilor sunt modalitati excelente de evitare a problemelor parodontale.

Dintii trebuie periati de cel putin doua ori pe zi, in mod ideal dimineata si inainte de culcare. Periuta de dinti perfecta este de dimensiuni mici, cu peri moi si capete rotunjite, ce trebuie schimbata lunar. Capul periei trebuie sa fie suficient de mic pentru a ajunge la toate suprafetele din gura, iar perii trebuie sa fie suficient de moi pentru a nu provoca daune tesutului dentar si gingival.

Ata dentara este un instrument eficient in eliminarea placii bacteriene din spatiile interdentare. Spatiile interdentare sunt greu accesibile cu o periuta de dinti, tocmai de aceea utilizarea zilnica a atei dentare completeaza perfect curatarea oferita de periuta.

Cabinet stomatologic PlazaDent sector 6

Daca doriti mai multe informatii despre cum puteti avea grija de dinti intr-un mod eficient, accesati site-ul plazadent.ro. Aici veti gasi lista cu servicii oferite, dar si descrierea detaliata a acestora. Cele mai bune sfaturi le puteti primi numai intalnindu-va cu un specialist care poate evalua starea de sanatate a gurii. Indiferent ca doriti sfaturi despre un tratament ortodontic si aparat dentar ieftin sau vi s-a recomandat procedura de endodontie la microscop, specialistii Plaza Dent va vor putea lamuri pe deplin cu privire la cum sa actionati pentru o sanatate dentara de invidiat!

Leave a Reply