AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Importanta schimbului de ulei pentru a evita solicitarea serviciilor de asistenta rutiera

Verificarea regulata a uleiului este foarte importanta pentru mentinerea performantei masinii, pentru prelungirea perioadei de viata a motorului si pentru a evita apelarea la serviciile de asistenta rutiera. Cel mai important motiv il reprezinta daunele semnificative cauzate autoturismului in cazul in care uleiul nu este schimbat periodic.

Uleiul lubrifiaza toate partile motorului, fiind esential pentru functionarea corecta si eficienta a intregului mecanism. Amanarea schimbului de ulei poate avea consecinte grave asupra motorului si asupra functionarii masinii.

Cat costa, unde se schimba si cat dureaza schimbul de ulei astfel incat sa se evite solicitarea serviciilor de asistenta rutiera

Odata cu schimbul de ulei, de obicei specialistii recomanda schimbarea altor consumabile cum ar fi filtrul de ulei, de combustibil, de aer, de polen si de alte fluide intr-un service autorizat. Un schimb de ulei se face la o revizie completa si costa nu mai mult de cateva sute de RON. Pretul fiind influentat si de tipul de ulei folosit, dar si de costul manoperei.

In ceea ce priveste cat de des trebuie schimbat uleiul masinii, acest lucru depinde exclusiv de planul de service al masinii. Conducatorul auto va trebui sa verifice manualul sau cartea masinii sau sa ceara sfatul specialistilor. La motoarele pe benzina, de regula schimbul de ulei se face la 10.000 de km iar la cele pe motorina, la 15.000 de km.

Uleiul recomandat de catre producatorul masinii este cel mai bun. Conducatorii auto trebuie sa foloseasca doar uleiul potrivit pentru marca si modelul autoturismului pe care il conduc. Exista numeroase standarde si caracteristici care definesc calitatea uleiului si fiecare dintre aceste calitati sunt definite pentru respectarea anumitor cerinte, de aceea conducatorii auto trebuie sa verifice manualul de utilizare pentru mai multe detalii sau sa intrebe un specialist inainte de a apela la serviciile de tractari auto.

Tractari auto | Asistenta rutiera | AloTractari.ro

tractari auto

Conform AloTractari.ro, schimbul uleiului se face numai intr-un centru service autorizat. In mod normal, un schimb de ulei nu dureaza mai mult decat cateva zeci de minute, iar inainte de schimb conducatorii auto trebuie sa intrebe exact cat va costa.

De cele mai multe ori, reprezentantii respectivului service isi vor comunica preturile chiar si in mediul online. Cu siguranta conducatorul auto va afla daca masina necesita alte schimburi de piese pentru a evita apelarea la serviciile de tractari auto atunci cand acestea pot fi evitate.

Leave a Reply