AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

In ce conditii poate fi folosit in mod legal un aparat de ascultare

In zilele noastre, oamenii isi pierd din ce in ce mai mult increderea unii in ceilalti si multi sunt dispusi sa apeleze la tot felul de dispozitive pentru a se convinge de fidelitatea ori sinceritatea partenerului, colegilor, persoanelor din jurul lor. Pentru ca tehnica in acest domeniu a evoluat foarte mult si acum este accesibil pentru oricine sa intre in posesia unui sistem de inregistrare, pe piata au aparut foarte multe astfel de produse, care se comercializeaza fara a supune clientul unor rigori sau conditii. Insa, pentru a nu depasi, totusi, limitele legii, acestea ar trebui folosite avand anumite limite.

Astfel, daca luam exemplul unor microfoane gsm spion, acestea pot fi utilizate pentru spionaj sau monitorizare audio de la distanta. Cartela SIM introdusa va va permite sa ascultati convorbirile realizate pe numarul respectiv. Pentru ca are dimensiuni reduse, acest dispozitiv este foarte usor de ascuns si nu emite lumini sau sunete, fiind insa foarte sensibil si redand cu mare acuratete convorbirile.

In mod general, acest aparat este legal, insa acest lucru depinde si de scopurile in care este folosit. Astfel, este recomandabil ca el sa fie utilizat doar in perimetrul caminului personal si nu pe o alta proprietate privata, ori pe spatial public. De asemenea, atunci cand este vorba despre persoane straine, de care ne leaga o anumite relatie profesionala, ori juridica, este necesar ca ele sa fie avertizate de posibilitatea unei monitorizari audio.
Astfel de dispozitive le putem gasi in mediul online, spre exemplu la OferteShop, un magazine ce comercializeaza produse teleshopping originale si care poate fi accesat aici: oferteshop.ro

Leave a Reply