AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Informatii importante despre implantul dentar | cea mai moderna solutie de inlocuire a dintilor

Implantul dentar nu este altceva decat un dispozitiv din titan care se introduce in os, cu rolul de a inlocui absenta unui dinte sau a unei masele. Implantul tine loc de radacina, de care se prinde bontul protetic si coronita, inlocuind astfel dintele pana in ultimul detaliu. Pacientii care cauta o clinica stomatologica sector 4 potrivita pentru a realiza operatiunea inserarii unui implant dentar Bucuresti sunt invitati pe pagina implantologiesector4.ro pentru a afla mai multe detalii in acest sens.

Detalii importante despre implantul dentar

Nu exista un candidat perfect pentru un implant dentar insa medicii stomatologi trebuie sa tina cont de anumite considerente atunci cand decid sa insereze in cavitatea bucala acea bucata de titan. In primul rand, pacientul nu trebuie sa sufere de probleme cardiace, de diabet, sa nu sufere de cancer si sa nu se afle sub tratament cu radio sau chimioterapie, sa nu sufere de afectiuni psihice sau de deficiente imunitare. In rest, nu conteaza varsta sau sexul pacientului. Daca a implinit 18 ani si are maxilarul suficient de bine dezvoltat, este candidatul potrivit!

De fapt, inainte de inserarea unui implant dentar, pacientul trebuie sa efectueze analize de sange recomandate de medicul specialist dar si radiografia panoramica recenta. Inserarea implantului dentar se face in doua etape: cea a inserarii propriu-zise in os si a inlocuirii dintilor absenti. Toata procedura dureaza de la cateva saptamani la cateva luni, iar rezultatul este spectaculos.

Dupa inserarea implantului dentar, pacientul va trebui sa urmeze sfaturile medicului specialist, sa aiba un regim alimentar corespunzator, sa evite bauturile alcoolice si tutunul si sa mearga la control periodic. Durata de viata a unui implant dentar este in general de cativa ani. Implantul nu se cariaza, nu se sparge foarte usor, nu formeaza placa dentara si este destul de usor de intretinut.

Implantul dentar ramane pentru acest moment cea mai eficienta solutie de inlocuire a dintilor pierduti din diferite cauze.

Leave a Reply