Inul si imbracamintea ecologica

Inul este un material textil tesut din planta de in, care este specific Europei si Asiei Centrale. Este o fibra naturala folosita pentru imbracaminte, mai ales de vara, pentru ca ofera racoare si permite pielii sa respire. Cu o istorie foarte vasta, inul este o optiune durabila si sustenabila a materialelor textile si a hainelor, de aceea merita toata atentia.

Imbracamintea de in poate fi folosita atat vara cat si iarna.

Tesatura este rezistenta si se imblanzeste pe masura ce este purtata. Este complet naturala, nu necesita procesare chimica si este complet biodegradabila.

In conditii naturale, inul poate fi cultivat fara ingrasaminte chiar si pe terenuri mai putin bune ce nu sunt potrivite pentru productia de culturi alimentare. Este o cultura foarte productiva, producand o cantitate mult mai mare de fibre decat cultura de bumbac, cu toate acestea, la cultura de in se folosesc tot mai multe erbicide si ingrasaminte chimice, ceea ce reduce mult avantajele sale ecologice.

In general, linia produsa in Europa este de o calitate superioara, in timp ce productia de Asia este de calitate inferioara si implica utilizarea de substante chimice. Cu toate acestea, beneficiile inului se observa indiferent daca cultura a fost sau nu una ecologica, fiind o alegere mai durabila in comparatie cu tesaturile din bumbac, vascoza sau tesaturile sintetice.

Pe masura ce alegem sa purtam haine care promoveaza economia durabila, vom fi mai sanatosi si vom face investitii eficiente. Inul este o fibra care ramane strans legata de istoria omenirii si va dainui inca multe generatii de acum inainte. Alaturi de alte fibre naturale, precuma lana si bumbacul, inul este in topul preferintelor, atat pentru haine de dama, cat si pentru barbati si copii. Foarte placute la atingere si rezistente, hainele de in chiar sunt o comoara in propria garderoba!