AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

iOS 13 şi iPadOS 13: Apple lansează Public Beta 5

Cu peste un miliard de utilizatori, iOS este unul dintre cele mai mari sisteme de operare pentru utilizatorii din întreaga lume, iar dispozitivele consacrate se vor schimba începând cu această toamnă.

Conferinţa pentru dezvoltatori WWDC, organizată de Apple la începutul lunii august, a dezvăluit secretele noului sistem iOS 13, care se dovedeşte a fi o revizuire majoră pentru unul dintre cele mai importante şi mai influente sisteme de operare din toate timpurile.

Mai jos sunt noile funcţii majore pe care iOS 13 le va aduce iPhone-ului şi iPad-ului utilizatorilor, atunci când se va lansa în această toamnă, împreună cu detalii despre dispozitivele acceptate şi cum ar trebui doritorii să se alăture testului beta pentru a încerca din timp sistemul.

Ca de obicei, Apple va testa noua versiune atât cu dezvoltatorii, cât şi cu publicul larg. Cei care au un cont de dezvoltator activ pot vizita developer.apple.com/download pe dispozitivul pe care doresc să instaleze iOS sau iPadOS beta, şi să instaleze profilul beta de acolo. Primul dezvoltator beta a fost deja lansat în 3 iunie, cu o a doua versiune în 17 iunie.

IPad-ul primeşte toate modificările pe care utilizatorii le găsesc în iOS 13 pentru iPhone, dar Apple a adăugat atât de multe funcţii specifice iPad-ului, că a decis să-i dea propriul nume: iPadOS. Cei care speră că iOS 13 va transforma iPad-ul într-o înlocuire mai bună a laptopului, vor fi încântaţi de noul iPadOS, pentru că vor putea să fixeze widget-uri pe ecranul de domiciliu, dar şi să navigheze şi să treacă cu uşurinţă prin mai multe aplicaţii de glisare.

Siri primeşte şi el o mulţime de îmbunătăţiri în iOS 13 şi iPadOS. Va dispune de un nou sistem vocal numit „Neural Text to Speech.” În loc să îmbine bucăţi de sunete pentru a forma cuvinte, noul sistem foloseşte o reţea neurală pentru a genera voce în software, astfel că netezeşte cuvintele complexe şi totul sună mult mai natural. Comenzile rapide de la Siri sunt acum integrate în sistemul de operare, în loc să fie nevoie de descărcarea lor din App Store.

Leave a Reply