AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Italia – tara plina de atractii turistice exceptionale

Italia este o tara formata dintr-o peninsula delimitata de Alpi si mai multe insule care o inconjoara, al carei teritoriu coincide in mare parte cu regiunea geografica omonima.

Italia este situata in mijlocul Marii Mediterane, in sudul Europei si este, de asemenea, considerata parte a Europei Occidentale.

Cele mai frumoase atractii turistice, prezentate de Italia

Italia este una dintre cele mai frumoase tari europene, ale carei destinatii atrag turistii intr-o atmosfera plina de romantism si senzualitate. Iata cateva dintre cele mai indragite locatii:

  • Roma

Atat pentru istoria sa ca si capitala a unei mari parti a Europei antice, cat si pentru rolul sau actual ca unul dintre cele mai vibrante orase europene, Roma este, pentru majoritatea turistilor care calatoresc in Italia, in fruntea listei de locuri de vizitat.

Relicvele gloriei sale antice – Colosseumul, Forumul, Panteonul, Calea Appiana si Colina Palatina – se afla alaturi de bogatiile vaste ale Vaticanului pe lista atractiilor de top.

  • Florenta

Vitrina a Renasterii italiene, Florenta poate parea uneori ca un urias muzeu de arta. Domul, Catedrala Santa Maria del Fiore, este un punct de reper al arhitecturii mondiale, incoronat de cupola sa masiva care sfideaza gravitatia.

Impreuna cu clopotnita incrustata in marmura de Giotto si cu Baptisteriul octogonal, cu usile sale incomparabile din bronz, realizate de Ghiberti, acesta este unul dintre cele mai frumoase ansambluri de arta renascentista din lume.

  • Venetia

Cine ar putea sa nu iubeasca un oras ale carui strazi sunt pline de apa si in ale caror barci, rasuna cantecele gondolierilor? Este un oras magic, iar principala sa atractie pentru turisti este atmosfera feerica.

  • Milano

Desi Milano este un punct de intrare important pentru turisti datorita aeroportului sau, este adesea trecut cu vederea ca o destinatie de sine statatoare.

Milano are una dintre cele mai mari concentratii de atractii artistice si arhitecturale din toata Italia, iar pentru cei interesati de design si moda, este locatia ideala.

  • Cinque Terre

Traseul de-a lungul stancilor pe care localnicii il foloseau odinioara, pentru a se deplasa de la un oras la altul, este una dintre marile drumetii din Italia.

Leave a Reply