AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Leacurile babesti aprobate de stiinta

Cine nu a apelat macar o data la sfaturile batranilor si a consumat ceaiuri de plante pentru raceala, a folosit uleiuri esentiale pentru a atenua durerea de cap sau a luat suplimente pe baza de plante pentru un somn mai bun?

Aceste remedii naturale au fost vreme indelungata blamate de scepticii care nu credeau ca pot da rezultatele scontate, insa cercetatorii stiintifici au demonstrat ca leacurile din batrani nu sunt doar niste povesti de adormit copiii.

Remedii naturiste de succes – ce alimente / ingrediente ajuta la tratarea diverselor afectiuni?

  • Turmeric pentru durere si inflamatie

Acest condiment a fost folosit, in principal in Asia de Sud, ca parte a medicinei ayurvedice, de aproape 4.000 de ani. Cand vine vorba despre scopuri medicinale dovedite, condimentul auriu poate fi extrem de bun pentru tratarea durerii – in special durerea asociata cu inflamatia. Studiile stiintifice au demonstrat faptul ca extractul de turmeric este la fel de eficient ca ibuprofenul pentru tratarea pacientilor care se confrunta cu boli articulare.

  • Ardeiul iute pentru durere

Capsaicina este o componenta activa a ardeiului iute, cu o istorie lunga de utilizare in medicina traditionala ce a devenit incet-incet acceptata si in afara homeopatiei. Acum, capsaicina este un ingredient topic popular pentru gestionarea durerii care functioneaza prin incalzirea zonei, inainte de a o amorti complet.

  • Ghimbir pentru greata

Femeile insarcinate care se confrunta cu greata matiala sau persoanele care au rau de miscare ar trebuie sa incerce produsele pe baza de ghimbir pentru ameliorarea simptomelor. De la ceai si pana la acadele sau pastile, toate acestea sunt extrem de eficiente.

  • Uleiul de eucalipt pentru ameliorarea durerii

S-a dovedit stiintific ca acest produs amelioreaza durerile corporale chiar si dupa inhalare. Cu toate acestea, inhalarea uleiului de eucalipt nu este recomandata pentru toata lumea deoarece poate declansa astmul si poate fi daunaor animalelor de companie.

  • Menta pentru dureri musculare si digestie

De-a lungul timpului, s-a demonstrat ca menta este deosebit de eficienta in tratarea simptomelor sindromului intestinului iritabil. Impreuna cu fibrele, menta ajuta la reducerea spasmelor, precum si a diareei si a durerilor abdominale

Leave a Reply