Meseria de baby-sitter: avantaje si riscuri

Una din cele mai frumoase, mai dificile si mai avantajoase meserii in ziua de astazi este cea de baby-sitter sau de bona. Bona, guvernanta, baby-sitterul sau celelalte denumiri pe care le mai poarta aceasta meserie sunt bine alese pentru activitatea pe care o intreprind. A avea viata copiilor altor persoane in propriile maini, a primi aceasta mare responsabilitate reprezinta una din cele mai frumoase parti ale acestei meserii.

Meseria de bona: ce mari beneficii poate aduce si ce riscuri presupune

Bonele isi pot practica meseria in mai multe moduri. Pot fi bone interne, care au grija de copil in majoritatea timpului si chiar locuiesc cu el sub acelasi acoperis, bone platite cu ora pentru a sta cu copiii sau pentru a- plimba in parc sau la un loc de joaca, precum si bone care sunt angajate cu norma intreaga, pe toata durata in care parintii sunt la serviciu.

Avantajele acestei meserii fac referire, in primul rand, la dragostea cu care bonele sunt inconjurate. De multe ori, timpul petrecut cu cei mici este atat de valoros pentru ei incat ajung sa isi iubeasca bonele. In al doilea rand, unele bone pot avea program flexibil, in functie de nevoile parintilor iar cele care opteaza pentru o astfel de meserie devin parte din familie, un membru important pe care toata lumea il respecta pentru grija purtata copilului.

Meseria de dadaca este foarte bine privita peste hotare si foarte bine platita asa ca bonele care s-au saturat de salariile mici din tara se pot muta cu domeniul de activtate peste hotare, unde este preferabil sa gaseasc o familie de aceeasi nationalitate, sau sa cunoasc limba in care vorbeste copilul si membrii familiei la perfectie.

Bonele pot sa isi ofere serviciile online, pe site-urile de anunturi, sa caute oportunitatile de angajare in ziar sau in randul rudelor si prietenilor si sa isi imbunatateasca permanent metodele educationale folosite.