AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Metalele vitale vietii noastre de zi cu zi

Metalele joaca un rol foarte important in vietile noastre de zi cu zi, acestea fiind folosite cu succes la fabricarea numeroaselor lucruri si obiecte de care au nevoie cladirile pentru a fi cosntruite, la gratare metalice, gratare metalice zincate, pentru construirea podurilor, a agrafelor de hartie si a circuitelor electrice. Fara metal obiectele de care depinzi zi de zi aici fiind inclus si laptopul, computerul sau tableta de pe care intri zi de zi pe internet, nu ar mai fi functionale si de fapt nu ar putea exista.
Marele avantaj si beneficiu pe care il are metalul este faptul ca acesta poate fi reciclat la infinit fara a-si piede proprietatile pentru care este atat de folosit si necesar existentei vietii oamenilor. Aproximativ 80% din elementele pamantului sunt metalice. Concluzia este ca nu ne-am putea imagina o lume fara metal.
Metalul este esential pentru majoritatea formelor de viata, acesta jucand un rol esential in nutritie de vreme ce corpul nostru, la fel ca toate celelalte organisme vii, are nevoie de anumite cantitati zilnice de metale precum zincul, cuprul si magneziul pentru a functiona in parametrii normali. Metalul si compusii sai impreuna cu proprietatile lor unice sunt prezenti in majoritatea preparatelor farmacautice, in produsele de ingrijire a pielii si in cosmetice. Metalul este folosit pentru a combate cancerul si pe langa asta se fac numeroase cercetari si studii in vederea tratarii a altor boli cu ajutorul metalelor, printre care si diabetul, bolile cardiace si de plamani, probleme neurologice, atacuri cerebrale, boli ale rinichilor, defecte genetice si multe alte boli.

Leave a Reply