AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Motive pentru care ar trebui sa porti un ceas

In timpul Primului Razboi Mondial, soldatii au obosit sa isi tot caute ceasurile de buzunar si au inceput sa le poarte pe cele de mana pe care le stim astazi. Pana atunci, un ceas bratara a fost considerat strict o moda pentru femei.

Amanet ceasuri de lux

Initial, noua moda a fost criticata ca fiind ridicola, pentru ca mai apoi sa devina o norma si sa transforme ceasurile de buzunar in ceva invechit.

Insa de ce ar trebui si astazi ca omul modern sa poarte un ceas la mana, din moment ce isi poate consulta cu usurinta telefonul pentru a verifica timpul?

Ceasurile inca reprezinta cel mai comod mod de a afla ora. Cei care spun ca nu au nevoie de un ceas pentru a afla ora, deoarece se uita la telefon, fac parte din generatia care ne face sa punem sub semnul intrebarii efectele adverse ale utilizarii constante ale telefonului mobil. O privire rapida catre incheietura mainii este un mod mult mai elegant de a sti ce ora este. Iar la unele ocazii, in care nu se recomanda afisarea unui telefon (precum la plaja, la o nunta sau la o inmormantare), ceasul este si mai subtil.

Ceasurile sunt functionale. Orice obiect inspirat de armata are o utilizare functionala, inclusiv ceasurile de mana. Ele au fost folosite pentru prima data in secolul 19, de catre aramata, pentru a sincroniza manevrele in timpul razboiului. De atunci, ceasurile de specialitate au fost folosite in adancurile oceanelor de catre scafandrii si in cer de catre aviatori.

Un mare avantaj este durata de viata a unui ceas, fata de cea a unui telefon. Multe ceasuri sunt construite pentru a fi auto-alimentate de miscare sau folosesc o cantitate mica de energie de la baterie.

Un ceas complicat este proiectat cu caracteristici mai multe, nu doar cu cea de a spune ora. O astfel de functionalitate se numeste complicatie. Doua dintre cele mai populare complicatii sunt cronograful, care permite ca ceasul sa functioneze si ca cronometru si cea care afiseaza fazele Lunii.

Un atl avantaj al ceasurilor este ca daca sunt de calitate, nu mor niciodata. Chiar si un ceas foarte vechi veti reusi sa il vindeti, daca doriti sa il schimbati cu un model mai noi. Pentru acest lucru, ne puteti contacta la www.cumpar-ceasuri.com, amanet ceasuri de lux, unde cumparam ceasuri originale.

Leave a Reply