AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Orase din Scandinavia

Exista adesea o perceptie gresita cand vine vorba de Scandinavia si tarile nordice, deoarece multe persoane tind sa creada ca este unul si acelasi lucru. Ei bine, nu este. Termenul „Tarile nordice” se refera la tarile si insulele situate in partea de nord a Europei, inclusiv Peninsula Scandinava, Peninsula Jutlanda, campia estica a Marii Baltice si insulele gasite in largul continentului Europei de Nord. In consecinta, Scandinavia, cu faimoasele golfuri maritime, munti minunati, lacuri si amintiri din epoca de gheata, este doar o mica parte din Europa de Nord, care include Danemarca, Suedia si Norvegia. Oamenii aleg sa viziteze foarte multe orase din Scandinavia, datorita arhitecturilor unice, al cartierelor de pe malul marii si al strazilor curate. Vizitatorii internationali sunt adesea socati de cat de compacte si usor de parcurs sunt zonele urbane.

Care sunt cele mai frumoase orase din Scandinavia?

  • Poate nu la fel de celebru ca „marile stele” ale Europei, Stockholm, superba capitala suedeza, se bucura de o reputatie a unuia dintre cele mai frumoase si sofisticate orase de pe continent. Situat in sud-estul Suediei, pe un arhipelag format din 14 insule mici, Stockholm are un centru vechi plin de castele si alei medievale. Acolo vizitatorii pot admira diverse muzee, cu o arhitectura splendida, precum si o multitudine de parcuri.
  • Situat pe insulele Zeenland si Amager, Copenhaga, capitala Danemarcei si unul dintre cele mai ecologice orase din lume, este cu siguranta o destinatie minunata pentru orice fel de calator. Cel mai frumos oras din Scandinavia, Copenhaga ofera vizitatorilor o arhitectura superba, muzee si galerii remarcabile, cartiere diverse din punct de vedere cultural, parcuri verzi si o multime de cafenele sofisticate.
  • Cunoscut ca unul dintre cele mai ploioase orase din lume, Bergen, este al doilea oras ca marime al Norvegiei, iar unii ar spune chiar ca este si cel mai frumos. Cu toate acestea, un lucru este sigur, calatoria cu trenul de la Oslo la Bergen este renumita, deoarece este una dintre cele mai pitoresti rute.
  • Oslo, capitala Norvegiei, este un oras fascinant care isi pastreaza inca traditiile pescuitului. Este un loc cu adevarat magnific in care atmosfera vibranta se imbina frumos cu arhitectura germana proeminenta. Exista putine orase din lume care pot bate efectiv Oslo atunci cand vine vorba de activitati in aer liber. Capitala scandinava ofera totul, de la sporturi de iarna precum schi si patinaj pana la alte activitati precum drumetii sau plimbari cu caiacul.

Leave a Reply