AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Oraul Paris: ce sa faci si ce sa vizitezi?

Capitala franceza a gastronomiei si iubirii, Parisul are o mostenire istorica si culturala incomparabila. Aceasta este ceea ce apreciaza milioanele de turisti care vin in fiecare an la Paris. Dar nu doar turistii iubesc Parisul, deoarece chiar si locuitorii capitalei, inca raman surprinsi cand descopera sau redescopera una dintre minunile pe care orasul le poate oferi. Cu atat de multe de vazut si de facut la Paris, turistilor le este imposibil sa se plictiseasca.

  • Luvru

Luvru este nimeni altul decat cel mai bun muzeu de arta din lume, dar si cel mai vizitat, unde se pot gasi lucrari din aproape toate civilizatiile din lume, fiind si cel mai mare. Cele mai populare trei lucrari de aici sunt Mona Lisa, Venus de Milo si Victoria inaripata a Samotraciei.

  • Urmariti reconstruirea Notre-Dame de Paris

Catedrala Notre-Dame de Paris este inima simbolica a Parisului. Napoleon a fost incoronat aici si multi regi si regine au schimbat juramintele de casatorie in fata altarului sau. Inainte de teribilul incendiu care a avut loc pe 15 aprilie 2019, turistii puteau descoperi interiorul incredibil al catedralei gotice, dar si exteriorul cu detaliile sale arhitecturale superbe si privelistea de neuitat a Parisului, intre cateva gargoyle, din varful turnului sudic.

Inceputa in 1163 si finalizata in 1345, grav deteriorata in timpul Revolutiei si restaurata de arhitectul Eugène Viollet-le-Duc in secolul al XIX-lea, Notre-Dame nu este cea mai veche sau cea mai mare catedrala din Franta, insa ca frumusete si armonie arhitecturala, putine se compara cu ea. Astazi, tururile ghidate ale Ile de la Cité permit turistilor sa urmareasca cum va fi reconstruita Notre-Dame.

  • Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este pentru Paris ceea ce este Statuia Libertatii pentru New York si ce este Big Ben pentru Londra : emblema suprema.

Inginerul francez Gustave Eiffel, renumit deja pentru constructia de viaducte si poduri, a lucrat timp de doi ani la ridicarea acestui monument emblematic al Expozitiei Universale din 1889.

Cele 20.000 de becuri au fost reinstalate pentru utilizare permanenta in 2003. Acestea isi fac dansul electric timp de 5 minute in fiecare ora de la caderea noptii pana dimineata. Foarte vizitat, majoritatea turistilor asteapta la coada pentru a urca in varf.

Leave a Reply