AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Pasi si sfaturi pentru decorarea bucatariei conform Feng Shui

Importanta bucatariei conform Feng Shui consta in faptul ca aici corpul se hraneste si, de asemenea, este unul dintre putinele spatii in care cele 5 elemente pot fi gasite in acelasi loc: apa, foc, pamant, metal si lemn.

Feng Shui este o arta antica chineza care incearca sa imbunatateasca sau sa optimizeze fluxul de energie (chi) din casa pentru imbunatatirea calitatii vietii.

  • Cum sa ai o bucatarie Feng Shui

Obiectivul care trebuie atins conform Feng Shui intr-o bucatarie este de a echilibra aceste elemente fara ca niciunul dintre ele sa domine restul. Aceasta sarcina nu este intotdeauna usoara, deoarece focul si apa sunt foarte prezente in bucatarie datorita unor elemente precum cuptoare, chiuvete, unele aparate electrice etc. Exista cateva sfaturi si pasi de urmat pentru a decora o bucatarie conform acestei vechi traditii orientale si anume:

  • Pastrarea cuptorului sau aragazului in stare perfecta

Aceste aparate sunt elementele centrale ale bucatariei si reprezinta focul, simbolul traditional al bogatiei conform Feng Shui. Acestea trebuie curatate dupa fiecare utilizare si, daca se strica vreun arzator, trebuie reparat imediat. Totul trebuie sa fie in stare perfecta de curatenie si functionare.

Nu se pune cuptorul cu microunde pe niciunul dintre aceste obiecte. Motivele pentru care nu trebuie facut acest lucru sunt:

  • Elementul foc, este supra-concentrat la un moment dat si poate crea un dezechilibru fluxului chi.
  • Acest lucru poate impiedica prosperitatea sa vina in vietile oamenilor.
  • Distantarea plitei si / sau a cuptorului de chiuveta
  • Va exista o confruntare intre foc si apa daca cuptorul si chiuveta sunt prea aproape.
  • Lemnul dintre aceste elemente poate ajuta, deoarece apa il alimenteaza, iar acesta alimenteaza focul la randul sau.

Cutite si alte obiecte ascutite ascunse

Potrivit Feng Shui, cutitele dintr-o bucatarie genereaza o senzatie de neliniste, prin urmare trebuie sa fie bine depozitate si ascunse de vedere.

  • Usi orientate spre bucatarie, baie si dormitor
  • Bucataria este un spatiu pentru creatie si nutritie, dormitorul pentru odihna si liniste, iar baia pentru eliminare.
  • Prin urmare, acestea sunt spatii cu functii opuse si nu ar trebui sa fie conectate direct.

Daca aceste incaperi au fost deja repartizate, de exemplu, baia si bucataria sunt fata in fata, proprietarii trebuie sa se asigure ca tin usile inchise.

Leave a Reply