AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Pe ce mana se poarta ceasul?

In timp ce verighetele se poarta, in mod traditional, pe degetul inelar al mainii stangi, nu exista nicio traditie similara pentru ceasuri. Atat barbatii cat si femeile poarta ceasurile la oricare dintre incheieturile mainii, orinde le este mai convenabil, dar cel mai adesea pe mana pe care o folosesc cel mai putin. Uneori, totusi, mana pe care este purtat ceasul poate fi o adevarata declaratie de moda, mai ales daca cealalta mana este impodobita cu bratari.

Deoarece aproximativ 90% din persoane sunt dreptace si din moment ce poate fi dificil lucrul cu mana plina de bijuterii sau ceas, acestea se poarta, cel mai frecvent, la incheietura mainii stangi. Dreptacilor le este mai usor sa priveasca ora afisata pe mana stanga si, de asemenea, controleaza si manipuleaza cu mana dreapta un ceas aflat pe mana stanga.

Persoanele stangace par sa poarte cu usurinta ceasurile pe ambele maini. Unii spun ca le este mai usor sa-l poarte pe mana dreapta, deoarece nu o folosesc prea mult si astfel ceasul este mai proteja de uzura.

Ceasornicarii au luat in considerare atat nevoile dreptacilor, cat si pe cele ale stangacilor, si au proiectat ceasuri pentru ambele categorii de oameni. Cu atat de multe stiluri de ceasuri, de la cele mari pana la clasicele cadrane mici, de la cele rotunde pana la cele patrate, de la cele cu bratara din plastic pana la cele cu bratara metalica, exista o multime de variante pe gustul tuturor.

Daca v-ati gandit vreodata ca este gresit sa purtati ceasuri pe mana stanga sau pe cea dreapta, cu aceste argumente la indemana aveti libertatea de a alege totul in functie de cum va este mai comod intr-un anumit moment sau cu o anumita tinuta.

Cumpar ceasuri vechi sau noi | amanet de ceasuri premiumamanet.ro

amanet de ceasuri

In cazul in care sunteti un impatimit al ceasurilor de calitate si aveti o colectie din care doriti sa vindeti unul sau mai multe exemplare, trebuie sa stiti ca exista un amanet de ceasuri in care puteti obtine un pret bun pentru ele. Cumpar ceasuri vechi sau noi, produse de firme renumite sau mai putin renumite, iar detalii despre tranzactii puteti afla accesand Premiumamanet.ro!

Leave a Reply