AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Piureurile de fructe pentru bebelusi: fructe recomandate

Piureurile de fructe pentru bebelusi sunt o prima hrana solida care se poate oferi in conditii de siguranta, deoarece majoritatea bebelusilor considera dulceata si gustul bland al fructelor foarte atragatoare.

Pe masura ce bebelusul implineste 6 luni, incepe sa se sprijine singur, incearca sa tina capul sus si este incantat de diferitele alimente pe care le mananca membrii familiei. Un copil in crestere, are nevoie de o dieta plina de nutrienti care provin din diferite surse. Asadar, parintii trebuie sa le extinda dieta, sa introduca si alimente solide. O modalitate buna de a face acest lucru este prin dieta cu piure de fructe pentru bebelusi.

Fructe pe care bebelusii le pot manca in functie de varsta

Chiar daca de la 6 luni, bebelusii pot consuma piure de fructe, parintii trebuie sa constientizeze ca unele fructe sunt mai recomandate decat altele, deoarece unele pot provoca aparitia alergiilor.

Acesta este motivul pentru care trebuie introduse fructele in dieta copilului intr-un mod treptat: astfel se va putea evalua gradul de toleranta al bebelusului pentru diferitele piureuri de fructe.

  • La 6 luni

Pepene galben, struguri (fara piele si fara seminte), prune, banane, pere, mere, kiwi, pepene verde, papaya si mango.

  • De la 6 luni

In privinta citricelor, cum ar fi portocala sau mandarina, unii medici recomanda sa fie introduse de la 6 luni. Altii, in schimb, sugereaza ca cel mai bine este sa se astepte pana cand copilul are 12 luni pentru a evita posibile alergii la aceste fructe.

  • La 12 luni

Cele mai recomandate fructe pentru copiii care au 1 an sunt: piersica, caisele, bananele etc.

  • De la 12 luni

Unii pediatri recomanda includerea rosiilor in dieta bebelusilor de la varsta de 12 luni. Altii, in schimb, considera ca acestea contin prea multi alergeni si, prin urmare, este mai bine sa se astepte pana in a cincisprezecea luna.

  • De la 24 de luni

De la varsta de doi ani, este recomandat ca bebelusul sa descopere fructele uscate.

Leave a Reply