AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Pleci in calatorie cu copilul? Iata ce nu trebuie sa uiti acasa!

Calatoriile pe distante mai lungi sau mai scurte cu copiii se pot dovedi o adevarata aventura. Se spune ca parintii nu pleaca in vacanta, ci isi impacheteaza majoritatea lucrurilor din casa si merg inalte locuri pentru a avea grija de prichindei si pentru a-i distra. Vacantele cu copiii se pot dovedi placute, insa cerintele sunt foarte mari. Vacanta in familie poate fi de neuitat numai daca nu intervin probleme medicale, daca bagajul de calatorie este complet, destinatia este frumoasa, iar vremea tine cu membrii familiei.

Ce trebuie sa contina bagajul familiei cu copil mic?

Primul si principalul lucru care nu trebuie sa lipseasca din bagajul familiei care pleaca cu copilul mic in excursie sau in concediu este trusa cu medicamente. Aceasta trebuie sa contina toate medicamentele pe care le ia copilul in mod frecvent, daca sufera de o alergie, de astm sau de o alta afectiune care necesita ingrijire permanenta, dar si medicamentele pe care le ia in caz de cele mai frecvente boli: raceala, diaree, febra, alergii.

Dupa trusa de medicamente, din bagajul familiei care pleaca cu copilul mic la plimbare nu trebuie sa lipseasca cartile si jucariile preferate ale copilului. Animalul de plus fara de care nu adoarme seara si carticica preferata de povesti sunt printre primele si principalele lucruri care se pun in bagaj.

Hainele si incaltamintea de schimb trebuie sa fie prezente in bagaj. In functie de numarul de zile petrecute in vacanta, copilul va avea nevoie de lenjerie de corp, de schimburi, de body-uri si de tricouri, de imbracaminte in conformitate cu anotimul si cu vremea de afara, dar si cu zona in care vor ajunge.

Parintii care au posibilitatea sa o faca, pot lua in masina tableta sau laptopul in vacanta, dar si cateva DVD-uri cu filmele lui preferate, cateva CD-uri cu activitati si bineinteles, nelipsitul telefon cu jocuri, in cazul in care copilul este mai mare. caruciorul nu trebuie sa lipseasca din portbagaj, iar din bagaj nu trebuie sa lipseasca lucruri marunte de cuingrijire: spray anti-insecte, periuta si pasta de dinti, sampon si sapun pentru copii, lotiune de plaja.

Leave a Reply