AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Prevenirea cariilor la copii

Cu siguranta, fiecare parinte se straduieste sa isi invete copilul despre obiceiurile sanatoase in ceea ce priveste ingrijirea dentara corespunzatoare pentru a promova un zambet sanatos si frumos. In ciuda eforturilor bine intentionate, este posibil sa existe un pericol ascuns in ceea ce priveste aparitia cariilor la copii, mai ales ca aceasta este cea mai frecventa boala a copilariei. In timp ce caria apare atat de des, este usor de prevenit si tratabila inca de la primele simptome. Din pacate, s-ar putea ca aparitia cariilor sa nu fie foarte evidenta. Cu toate acestea, puteti gasi semne de avertizare care sa va trimita la un dentist pentru copii.

Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor estimeaza ca cel putin 19% dintre copii cu varste cuprinse intre 2 si 17 ani au in prezent carii dentare netratate. In plus, 20% dintre copii cu varste cuprinse intr 5 si 11 ani au avut deja parte de tratament pentru carii

Numarul mare de carii netratate se datoreaza adesea diagnosticului tarziu. Cu toate acestea invatand sa recunoasteti semnele incipiente ale cariilor dentare, acesea pot fi usor prevenite. Semnele comune ale aparitiei cariilor includ durerea sau sensibilitatea dintelui sau petele galben-maronii de pe suprafata dintilor.

Desi cariile sunt destul de frecvente, ele sunt usor de prevenit cu obiceiuri de igiena orala potrivita si intalniri regulate cu un dentist. De indata ce primul dinte erupe, este timpul sa protejati dintii copiilor de carii dentare. Pentru a va proteja zambetul, exista sfaturi simple pe care le puteti aplica acasa. Periajul de doua ori pe zi executat cu o periuta moale care sa nu zgarie suprafata dintilor este una dintre solutii. De asemenea, in fiecare seara, inainte de a merge la culcare, copilul ar trebui sa fie obisnuit sa foloseasca ata dentara. Vizitele regulate la dentist si o dieta sanatoasa, fac si ele parte din ”munitia” impotriva cariilor. O dieta echilibrata, lipsita de exces de zahar si amidon va ajuta la protectia dintilor de degradare. In schimb, este liber la fructe si legume proaspete pe toata durata zilei!

Stomatologie pediatrica in Bucuresti | www.stomatologiecopiisector3.ro

O stomatologie pediatrica in Bucuresti care va rezolva orice problema dentara a copiilor este  Dental Crown Health. Puteti afla mai mult informatii accesand http://www.stomatologiecopiisector3.ro/!

Leave a Reply