AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Prima zi cu bebelusul acasa

Fie ca bebelusul vine acasa de la maternitate sau dintr-o agentie de adoptie, caminul micutului si primirea acestuia este un eveniment major pe care multi parinti si l-au imaginat. Mamele trebuie sa isi impacheteze uneori haine pentru calatoria de la maternitate acasa sau pot sa le ceara partenerilor sa le aduca hainele de care au nevoie atat ea, cat si copilul. Ele trebuie sa opteze pentru haine cu talie elastica, deoarece probabil cele pe care le purtau inainte se sarcina nu li se vor potrivi inca. Inainte de a parasi spitalul, parintii trebuie sa se asigure ca stabilesc cu doctorul care va fi primul control pe care il vor face copilului. De asemenea, tot atunci pot fi adresate pediatrului o serie de intrebari despre ingrijirea bebelusului.

Sentimentele traite in prima zi cu bebelusul acasa

Parintii nu trebuie sa fie surprinsi daca au o multime de sentimente atunci cand isi aduc copilul acasa, mai ales daca este vorba despre primul copil. Probabil vor exista emotii si teama – sentimente ce pot fi controlate si depasite. Daca bebelusul nu a petrecut mult timp cu mama la spital, este posibil ca aceasta sa nu ii cunoasca programul foarte bine. Nu este nicio problema, deoarece micutii isi schimba foarte mult programul in primele luni de viata. Viata alaturi de bebelus va fi ceva mai putin stresanta daca parintii nu si-ar supraaglomera programul si doar ar lasa lucrurile sa vina de la sine.

In anumite situatii, acasa mai exista un copil care isi asteapta noul frate sau noua surioara. Sau este posibil ca parintii sa aiba de-a face cu un animal de companie care este gelos pe noul membru al familiei care a atras brusc atentia tuturor. Asteptarile bunicilor si a prietenilor pot constitui un stres in plus pentru noii parinti.

Prima zi cu bebelusul acasa poate fi dificila si din cauza plansului excesiv al celui mic. Parintii trebuie sa stie ca bebelusii plang de obicei intre 1-5 ore intr-o perioada de 24 de ore. Momentele de plans sunt din ce in ce mai rare dupa primele cateva saptamani de viata.

In cazul in care pe nou-nascut il asteapta un fratior sau o surioara acasa, poate fi dificil. Parintii trebuie sa se asigure ca petrec timp de calitate cu fiecare dintre restul copiilor. Unii parinti aduc cadouri acasa din partea bebelusului. La inceput, poate exista o oarecare gelozie. O solutie in acest sens este incurajarea celorlalti copii sa ajuta parintii in a avea grija de noul membru al familiei.

Leave a Reply