AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Probleme asociate expunerii indelungate a copiilor la calculator

Copiii si computerele sunt aproape inseparabili in zilele noastre. Fiindca atat de multi copii de varsta scolara si chiar de varsta prescolara petrec atat de multe ore in fata calculatorului in fiecare zi, merita sa luati in considerare ce efecte ar putea avea aceste echipamente asupra ochilor si mintii lor.

Orice este prea mult poate deveni o problema, deci prea mult timp in fata ecranelor aduce cu sine riscul de a dezvolta probleme ortopedice si sindromul privitului la calculator. Problemele ortopedice apar deoarece in fata calculatorului multi adopta pozitii incorecte ce au efecte neplacute in timp. Expunerea repetata la pozitii incorecte duce la dureri de spate, picioare, maini sau gat.

O alta problema este timpul mult prea mare pe care copiii il au la dispozitie pentru a-l petrece in preajma calculatorului. Pentru ochii lor, supraexpunerea la lumina albastra este daunatoare. Toate dispozitivele digitale cu ecrane de vizionare emit cantitati semnificative de lumina albastra, ceea ce ar putea creste riscul de degenerare musculara a ochiului, adica afectiuni ce includ o varietate de boli de natura oftalmologica ce se caracterizeaza prin afectarea vederii centrale.

Pentru a reduce riscurile enumerate, asigurati-va ca pozitia in fata calculatorului este confortabila si corecta. Capul trebuie sa fie echilibrat pe gat, nu inclinat inainte sau inapoi, iar ecranul computerului trebuie pozitionat la aproximativ 15 grade sub nivelul ochilor. Spatele si umerii ar trebui sa stea drept, dar relaxat. Bratele ar trebui sa stea aproape de corp, nu inclinate in fata sau lateral, iar antebratele prozitionate pe birou, de la cot formand un unghi de cel putin 90 de grade. Pozitia picioarelor este pe podea, unghiul din spatele genunchilor ar trebui sa fie deschis, de cel putin 90 de grade. Multi experti recomanda, de asemenea, indepartarea de computer la fiecare 20-30 de minute pentru a da ochilor si spatelui posibilitatea sa se relaxeze. Acest lucru ajuta la ameliorarea tensiunii musculare.

Laptopuri ieftine | www.it-sh.ro

Avand atatea cunostinte legate de utilizarea in siguranta a calculatorului pentru copii, nu va ramane decat sa achizitionati unul. Pentru investitii minime, accesati www.it-sh.ro si alegeti din gama larga de calculatoare second hand, monitoare si laptopuri ieftine!

Leave a Reply