Probleme cu dantura? Care sunt cele mai moderne solutii?

Probleme ale danturii si cariile minore, care nu sunt tratate la monentul respectiv pot avea efecte foarte neplăcute în timp, ducand pana la pierderea dintilor. Intr-o astfel de situatie, cea mai eficienta solutie este inserarea unui implant dentar. Acesta poate inlocui la fel de bine lipsa unui dinte sau a mai multor dinti.

In plus, implanturile sunt disponibile sub o multime de forme, care sunt potrivite diferitelor zone din cavitatea bucala, insa este important de mentionat ca alegerea tipului potrivit de implant dentar este ales de catre medicul dentist. De aceea, CabinetStomatologicSector2.ro detine in portofoliu 6 tipuri de implanturi, acestea fiind unele dintre cele mai performante de pe piata.

De ce implant dentar in loc de punte dentara fixa?

Inlocuirea unui dinte lipsa cu o punte dentara reprezinta o solutie buna, dezavantajul principal al acesteia fiind insa reprezentat de faptul ca dintii invecinati sunt sacrificati – chiar daca sunt sanatosi – pentru a oferi o buna stabilitate pentru puntea dentara.

De aceea, implantul dentar, care poate fi realizat la un cabinet stomatologic din sectorul 2 sau la orice alt cabinet stomatologic din tara, reprezinta cea mai buna solutie in aceasta situatie. Datorita modului in care acest tratament se desfasoara, dintele inlocuit nu numai ca va avea un aspect similar celui nou, dar va avea si aceleasi functii, astfel incat intreaga dantura isi va recapata functionalitatea, iar zambetul, aspectul placut.

Implant dentar | cabinet stomatologic din sectorul 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

Implant dentar

Care sunt etapele implantului dentar?

Orice tratament, indiferent de specialitatea acestuia, presupune o consultatie initiala, in urma careia sa se poata identifica problemele astfel incat sa se poata alege solutia potrivita.

Prin urmare, in cazul unui dinte lipsa, in urma unui consult stomatologic, medicul dentist va stabili care este planul de tratament pentru fiecare caz in parte. Adesea, acesta incepe cu efectuarea unor analize, pentru a se stabili starea generala de sanatate a pacientului, dupa care este necesara asanarea cavitatii bucale, adica eliminarea oricarei posibile surse de infectie. Aceste proceduri fac parte din etapa de pregatire.

Ulterior, urmeaza etapa chirurgicala, de inserare a implantului dentar, printr-o operatie chirurgicala minim invaziva, si etapa protetica, de finalizare a tratamentului prin montarea bontului proteic si coroanei dentare.