AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Protezele dentare, o solutie optima pentru inlocuirea dintilor lipsa

Protezele dentare sunt piese care servesc ca inlocuitor pentru dintii lipsa. Acestea sunt detasabile, adica, pot fi inlaturate si puse inapoi in gura. Cu toate ca protezele dentare de azi sunt naturale si mai confortabile decat oricand, persoanelor care le poarta le ia ceva timp sa se obisnuiasca cu ele si niciodata nu le vor perce exact ca pe dintii naturali.

Clinica stomatologica ElvetoDent

Exista doua tipuri principale de proteze dentare: complete si partiale. Medicul dentist de la ElvetoDent clinica stomatologica sector 2, va ajuta pacientul sa aleaga tipul de proteza care i se potriveste in functie de cati dinti naturali mai are, si, de asemenea, in functie de costurile implicate.

O proteza conventionala completa este plasata in cavitatea bucala dupa ce toti dintii naturali ramasi sunt indepartati si tesuturile s-au vindecat. Vindecarea poate dura mai multe luni, timp in care pacientul va sta fara dinti (aproximativ 8-12 saptamani). Spre deosebire de protezele dentare conventionale, protezele dentare imediate (provizorii) pot fi plasate imediat ce dintii sunt eliminati. Ca urmare, pacientul nu trebuie sa stea fara dinti in timpul perioadei de vindecare. Oasele si gingiile se micsoreaza in timp, mai ales in timpul perioadei de vindecare dupa extractia dentara. Prin urmare, un dezavantaj al protezelor imediate in comparatie cu protezele conventionale este faptul ca acestea necesita mai multe ajustari pentru a se adapta in mod adecvat in timpul procesului de vindecare. La randul lor, protezele partiale sunt utilizate atunci cand unul sau mai multi dinti naturali raman in maxilarul superior sau inferior.

Pacientii care folosesc proteze dentare pot simti disconfort in timpul primelor saptamani sau chiar luni de purtare. Alimentatia si vorbirea pot fi afectate o perioada. Este foarte important sa se mentina o curatare buna a protezei amovibile si sa se indeparteze in fiecare noapte punandu-se intr-un pahar cu apa.

Cautati proteze dentare sector 2? Acesta este cel mai potrivit loc pentru a va informa: elvetodent.ro

Leave a Reply