AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Provocarea alegerii jucariei potrivite pentru copilul care nu a implinit inca cinci ani

Una dintre cele mai dificile sarcini ale parintilor, rudelor si prietenilor atunci cand sunt invitati la ziua onomastica sau la aniversarea unui copil mic este alegerea jucariei pe care urmeaza sa o daruiasca. Jucaria este cel mai frumos cadou pentru copil, dar numai daca este aleasa conform grupei de varsta in care se incadreaza acesta. Cumparatorii trebuie sa fie foarte atenti la mai multe aspecte care tin de functionalitatea si de siguranta pe care o ofera jucariile.

Cum alegem jucaria potrivita pentru copiii mici

Inainte de a face o asemenea investitie, oamenii trebuie sa fie atenti la varsta marcata pe ambalajul jucariei. Aceasta este foarte importanta si este considerata un criteriu esential in procesul de alegere. Pentru a alege o jucarie cu care copilul se joaca in mod activ, o jucarie care ii pune la incercare abilitatile, varsta marcata pe ambalaj este un aspect foarte important.

De asemenea, este bine ca inainte de a investi intr-un anumit tip de jucarie, parintii sau bunicii sa observe si copilul jucandu-se. In functie de felul in care se joaca, de ce ii capteaza mai mult atentia, vor alege jucaria care va bucura cel mai mult micutul. Copiilor care nu au implinit inca doi ani li se potrivesc jucariile cu piese care se imbina, jucariile de constructie, vehiculele cu usi care se deschid, bucatariile de jucarie, iar lista poate continua.

Intre doi si trei ani, copiii vor aprecia jocurile pe roluri, puzzle-urile si jocurile de constructii. Pana la patru ani, imaginatia incepe sa isi spuna cuvantul. Copiii sunt din ce in ce mai creativi, isi creeaza propria lume imaginara, se concentreaza pe personaje fantastice si vor prefera jucariile care reprezinta cavaleri, pompieri, personaje de actiune, dar si printese, ponei, diferite animale din desene animate.

Intre patru si cinci ani, copiii vor aprecia jucariile cu cifre si litere, tablitele de scris, sistemele de joaca, jucariile care reprezinta un mestesug, precum si jucariile care promoveaza invatarea si dezvoltarea, inclusiv cunoasterea. Pana la urma, alegerea unei jucarii pentru copiii mici nu este o provocare in adevaratul sens al cuvantului.

Leave a Reply