AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Puglia, Italia – o destinatie vesnic populara pentru turisti

O parte din farmecul regiunii Puglia consta in abordarea lenta a vietii de zi cu zi. Aceasta zona in plina ascensiune din sudul Italiei cu terenuri agricole stravechi marginite de o coasta de nisip albita de soare, este locul in care calatorii vin pentru a scapa de atmosfera frenetica din Toscana, de exemplu.

Deci, ce are de oferit aceasta frumoasa regiune?

Mai jos cateva sugestii:

  • Valle d’Itria, numita si „valea Trulli”, are un peisaj unic de basm, presarat cu foste case taranesti cunoscute sub numele de Trulli (plural de Trullo). Aceste structuri traditionale apuliene arata pitoresc cu acoperisurile lor in forma de stup si sunt realizate cu ingeniozitate din pietre pe care taranii le-au curatat de pe campurile lor stancoase. Aceste structuri erau usor de ridicat si la fel de usor de daramat daca era necesar si ofera caldura iarna si racoare in lunile de vara. Aceste Trulli fanteziste, amplasate in zona rurala linistita din Puglia, au fost restaurate ca si case de vacanta cu piscine private.

  • Orasul Ostuni este un frumos oras alb, asemanator unui labirint, situat pe un deal, la doar 8 km de Marea Adriatica. Este plin de stradute inguste si alei unde turistii se pot plimba, urcand scari si indragostindu-se de privelistile uimitoare. Centrul istoric din interiorul zidurilor sale antice gazduieste magazine de artizanat tradițional, cafenele confortabile si locuri de aperitivo, precum si restaurante incantatoare pentru a experimenta o cina perfecta din Apulia.

  • Polignano a Mare este unul dintre cele mai pitoresti orase de la malul marii din Puglia si una dintre cele mai importante asezari din Puglia. Situat intr-o pozitie spectaculoasa pe coasta Adriaticii, acest oras este construit pe marginea unei rape stancoase, impanzit de pesteri. Pentru o experienta unica in viata, ar trebui vizitata Grotta Palazzese, un restaurant de lux cu vedere la o mare magnifica de un albastru-verde, sculptata in roci calcaroase magnifice, care se afla intr-o locatie de neegalat.

  • Supranumit Florenta din sud, Lecce este unul dintre cele mai mari orase din Puglia. Este cunoscut pentru arhitectura sa baroca, cu peste 40 de biserici si cel putin tot atatea palate nobile construite sau renovate intre secolele XVII si XVIII. Rezultatul magnific este ca are unul dintre cele mai unificate peisaje urbane din Italia.

Leave a Reply